Search

Alfie po odpojení od přístrojů bojoval čtyři dny. V noci zemřel

Více než čtyři dny po odpojení od přístrojů 23měsíční Alfie bojoval o svůj život, dalšího dne se ale nedožil. Rodiče Kate Jamesová a Tom Evans v sobotu ráno oznámili, že chlapec v noci zemřel. Informuje o tom i portál Daily Mirror.

"Našemu chlapci dnes v půl druhé ráno narostla křídla. Malý gladiátor složil štít a místo toho získal křídla. Jsme naprosto zdrceni. Milujeme tě, chlapečku," napsal Tom na facebook, kde o zdravotním stavu dlouhodobě zpravoval Alfieho fanoušky.

Soudní spor mezi rodiči Alfieho Evanse a liverpoolskou nemocnicí Alder Hey, kde byl hospitalizován, začal před několika měsíci. Lékaři rozhodli o odpojení chlapce od přístrojů, protože je v semivegetativním stavu a má nevratně poškozený mozek. To potvrdili i soudní znalci.

17

GALERIE: Alfie Evans

Zdroj: facebook, Kate James

Alfie Evans - 5

Hodnocení:

Soudy všech instancí dali za pravdu lékařům, proto musel být Alfie v pondělí od přístrojů, které ho držely naživu, odpojen. Chlapec ale všechny překvapil a začal dýchat sám. Po několika hodinách mu lékaři podali kyslík a výživu, jinak ale přežíval bez pomoci.

Rodiče se ještě snažili zvrátit rozsudky u nejvyššího soudu, aby mohl být Alfie přepraven do Říma, kde ho chtěli léčit alternativně. Bylo mu dokonce uděleno italské občanství a za jeho život se přimluvil i papež. Ani tuto možnost ale soudy nepřipustily.

Ve Velké Británii jsou práva pacienta nadřazena přáním rodičů. Pokud tedy lékaři rozhodnou, že nejlepší možností, aby nemocný netrpěl, je odpojení od přístrojů, rodiče to musí respektovat, nebo se obrátit na soud. Ten ale ve většině případů dá za pravdu nemocnici.

Rodiče malého Alfieho zveřejnili dojemné video:

Let's block ads! (Why?)

http://tn.nova.cz/clanek/alfie-po-odpojeni-od-pristroju-bojoval-ctyri-dny-v-noci-zemrel.html

Bagikan Berita Ini

0 Response to "Alfie po odpojení od přístrojů bojoval čtyři dny. V noci zemřel"

Post a Comment

Powered by Blogger.