Search

Bush starší je ve vážném stavu na jednotce intenzivní péče

Bush byl hospitalizován v Houstonské metodistické nemocnici. McGrath uvedl, že Bush má vůli se uzdravit. V pondělí mluvčí sdělil, že dobře reaguje na léčbu a že se zdá, že se zotavuje.

Televize CNN s odvoláním na nejmenovaný zdroj blízký Bushově rodině informovala, že prezident je v nemocnici kvůli sepsi, která může být smrtelná, obzvláště pro pacienty ve vysokém věku. Zmíněný zdroj řekl, že Bush je v kritickém stavu.

BEZ KOMENTÁŘE: Pět bývalých prezidentů USA vystoupilo na charitativním koncertě na pomoc obětem hurikánů

George Bush (sedící) v roce 2017 kdy spolu s dalšími exprezidenty USA vystoupil na charitativním koncertě na pomoc obětem hurikánů

FOTO: One America Appeal Campaign For Hurricane Recovery, Reuters

Nejstarší dosud žijící americký exprezident vykonával úřad v letech 1989 až 1993. V sobotu se v houstonském kostele naposledy rozloučil se svou o rok mladší ženou, která zemřela před týdnem. [celá zpráva] Jejich manželství trvalo 73 let.

Syn Jeb ve smuteční řeči během pohřbu vzpomínal, jak před několika lety jeho matka onemocněla a krátce nato stihla nemoc i otce. Jeb jej prý podezíral, že si nemoc navodil uměle, aby mohl být s manželkou v nemocnici.

BEZ KOMENTÁŘE: Barbara Bushová na archivních záběrech

Bush byl loni v nemocnici se zápalem plic, když musel být ošetřován na jednotce intenzivní péče, dokázal se však zotavit. V posledních letech se pohybuje na kolečkovém křesle.

V roce 2015 si po pádu v rodinné rezidenci ve státě Maine poranil krk. O rok dříve byl dvakrát hospitalizován, jednou na několik týdnů se zápalem plic a podruhé kvůli dýchacím potížím.

Let's block ads! (Why?)

https://www.novinky.cz/zahranicni/470224-bush-starsi-je-ve-vaznem-stavu-na-jednotce-intenzivni-pece.html

Bagikan Berita Ini

0 Response to "Bush starší je ve vážném stavu na jednotce intenzivní péče"

Post a Comment

Powered by Blogger.