Search

Dvojitý útok v Kábulu nepřežilo 25 lidí. Jeden z atentátníků si počkal na hlouček novinářů

Podle mluvčího afghánského ministerstva vnitra zemřelo celkem osm novinářů a čtyři policisté, uvádí BBC. Atentáty se staly na stejném místě v centru města poblíž sídla afghánské rozvědky NDS, velitelství NATO a mnoha zahraničních velvyslanectví.

Policie uvedla, že první atentátník jel na motorce. Druhý útočník, který byl pěší, se odpálil až poté, co se na místě shromáždili hlavně novináři. Mezi zabitými místními pracovníky médií je i kameraman televizní stanice TOLO. Při druhém výbuchu utrpěli zranění také dva policisté.

Předminulou neděli se v Kábulu odpálil sebevražedný útočník před budovou pro registraci voličů, zabil 57 lidí. K útoku se rovněž přihlásil IS, podle něhož byli cílem „šíitští odpadlíci“.

Ještě o měsíc dříve útočník IS spáchal sebevražedný útok proti šíitské svatyni v Kábulu, kde se lidé shromáždili, aby oslavili perský nový rok. Výbuch zabil 31 lidí a zranil jich dalších 65.

Let's block ads! (Why?)

http://www.ceskatelevize.cz/ct24/svet/2465326-dvojity-utok-v-kabulu-neprezilo-25-lidi-jeden-z-atentatniku-si-pockal-na-hloucek

Bagikan Berita Ini

0 Response to "Dvojitý útok v Kábulu nepřežilo 25 lidí. Jeden z atentátníků si počkal na hlouček novinářů"

Post a Comment

Powered by Blogger.