Search

Nizozemská média odhalila identitu útočníků z Prahy, je mezi nimi policista

Server Geenstijl uvedl, že skupinku tvoří osobní trenér Armin Nahvi, který otagoval společnou fotku, dále Bijan Kazemi, Sanferino, P. Janssen, Naoufel Sebbane, Pejman Kazemi a Arash Nahvi.

„Všichni mají zkušenosti s bojovým uměním, pravidelně posilují, jsou fyzicky velmi silní a věnují se boxu. Nikoliv na úplně amatérské úrovni, účastní se i boxerských zápasů,“ řekl v úterý MF DNES zdroj blízký vyšetřování. 

Informace, že útočníci jsou boxeři, potvrdil i mluvčí policie Jan Daněk. „Vyplývalo to už z provedení útoku a následně i z informací, jak se prezentovali na sociálních sítích,“ řekl MF DNES Daněk.

Nizozemský deník De Telegraaf navíc zjistil, že jeden z cizinců pracuje jako policista u kriminálky v Amsterdamu. Informaci deníku potvrdila nizozemská policie. 

22.dubna 2018 v 23:27, příspěvek archivován: 25.dubna 2018 v 10:40

Policie nepoužila moderní přístroj na odhalení hledaných

Systém pro automatickou biometrickou detekci obličejů, díky kterému může policie odhalit hledané lidi, patří na Letišti Václava Havla k novým bezpečnostním opatřením, jež v lednu představila vláda. Během pátrání po Nizozemcích jej ale policie nepoužila, přestože měla kvalitní snímky pachatelů.

„Naši policisté využívají prostředky s ohledem na okolnosti daného případu. Systém detekce obličejů v tomto konkrétním případě využit nebyl,“ řekla iDNES.cz mluvčí policejního prezidia Ivana Nguyenová.

K okamžitému zveřejnění snímků přitom policie přistoupila právě kvůli obavě, že pachatelé kvapně opustí republiku. Kriminalistům přišlo přes dvě desítky podnětů od občanů. Jeden tip z hotelu se ukázal jako pozitivní, cizinci se však už odhlásili. Policii pak přišlo několik oznámení od cestujících na letišti, kde je muži zákona zatkli.

K dopadení násilníků sice přispěly kamery na letišti, ale jen díky pozorné obsluze. „Souběžně si jich (hledaných) všimli zaměstnanci bezpečnostního dispečinku. Musím vyvrátit informaci, že k zadržení došlo až po check-inu. Byli ještě v té hale přístupné veřejnosti,“ řekl v úterý iDNES.cz mluvčí pražské policie Jan Daněk.

V jakých případech se systém detekce obličeje používá, policie prozradit nechce. „Bližší informace z taktických důvodů poskytovat nebudeme,“ vysvětlila Nguyenová.

Incident, kvůli kterému muže policie zatkla, se stal v sobotu před restaurací v pražské Vladislavově ulici. Tamní číšník cizince upozornil, že nemohou pít vlastní alkohol a ti ho zbili. Pražští kriminalisté obvinili z těžkého ublížení na zdraví dva ze sedmi cizinců. Soud bude rozhodovat o jejich vzetí do vazby. Další tři muže viní z výtržnictví, zbylé dva propustila.

Napadený číšník skončil v nemocnici s vážným poraněním hlavy. Už v noci z pátku na sobotu však muži obtěžovali ženu u baru v Dlouhé ulici, načež jeden z nich napadl jejího známého.

Let's block ads! (Why?)

https://zpravy.idnes.cz/policie-nizozemci-utocnici-napadeni-cisnika-letiste-kamery-detekce-oblicej-identita-gn1-/krimi.aspx?c=A180425_091522_domaci_jkk

Bagikan Berita Ini

0 Response to "Nizozemská média odhalila identitu útočníků z Prahy, je mezi nimi policista"

Post a Comment

Powered by Blogger.