Search

SOHR: Bombardování jižního Damašku zabilo 17 civilistů

Damašek - Při bombardování palestinského uprchlického tábora Jarmúk na jihu Damašku přišlo dnes o život sedmnáct civilistů, včetně sedmi dětí a dvou žen. S odkazem na exilovou Syrskou organizaci pro lidská práva (SOHR) o tom informovala agentura AFP. Syrská armáda útočí na jižní okraj Damašku ve snaze vytlačit odtud radikály z organizace Islámský stát (IS). Na místě však žije také mnoho civilistů.

Jižní okraj Damašku je poslední částí metropole, již ještě syrská vláda nemá pod kontrolou. Radikálové na dohodu o evakuaci sice přistoupili minulý týden, ale boje stále pokračují.

Islamisty ovládaná oblast kolem tábora Jarmúk je mnohem menší než východní Ghúta východně od Damašku, kterou syrské jednotky definitivně ovládly v polovině měsíce. Extremisté uprchlický tábor Jarmúk, jenž byl v minulosti domovem více než 160.000 Palestinců, po tvrdých bojích obsadili v roce 2015.

V uplynulých dnech si vládní bombardování oblasti podle SOHR vyžádalo životy 19 civilistů.

Úřad OSN pro palestinské uprchlíky (UNRWA) varoval, že další eskalace konfliktu může mít katastrofické následky. Podle UNRWA při nejnovějším násilí v oblasti ze svých domovů muselo uprchnout asi 5000 civilistů, 3000 z nich jsou palestinští uprchlíci. Většina odešla do městečka Jaldá, které se nachází na jižním okraji Damašku, západně od Jarmúku.

Reklama

Let's block ads! (Why?)

http://www.ceskenoviny.cz/zpravy/sohr-bombardovani-jizniho-damasku-zabilo-17-civilistu/1614989

Bagikan Berita Ini

0 Response to "SOHR: Bombardování jižního Damašku zabilo 17 civilistů"

Post a Comment

Powered by Blogger.