Search

Němci potřeli vzpouru v migračním centru, kde běženci napadli policisty

Incident v Ellwangenu se odehrál v pondělí večer, německá policie o něm informovala ve středu. Do imigračního centra v třicetitisícovém městě podle Deutsche Welle v pondělí dorazila čtveřice policistů, kteří měli deportovat 23letého imigranta z Toga. V tu chvíli na policisty zaútočila skupina imigrantů, kteří požadovali okamžité propuštění muže.

„Byli velmi agresivní a nařídili nám, abchom tam toho muže nechali,“ popsal šarvátku jeden z policistů. Policisté došli k závěru, že jim hrozí vážné nebezpečí, Tožanovi odemkli želízka a ten vzal ihned do zaječích. 

Ve čtvrtek v Ellwangenu zasahovaly stovky policistů. Při zásahu bylo několik lidí zraněno. Podle informací DPA vyskočilo několik uprchlíků z oken uprchlického zařízení. Lehce zraněni byli také tři policisté, ale byli schopni pokračovat ve službě. Mnoho práce měli také příslušníci zdravotní služby, řekl na místě novinářům zástupce policie. 

Podle informací agentury DPA bylo několik mužů vzato do vazby a později byl nejméně jeden muž přepraven vězeňským transportérem na jiné místo. Policie nesdělila, zda byl transportovaným mužem onen 23letý Tožan, kterého se v pondělí nepodařilo vyhostit. Policejní mluvčí však potrdil, že cílem čtvrtrčního zásahu je deportace zmíněného Afričana.

„Německo přece říká nám uprchlíkům ‚Welcome‘“

Do pondělní rvačky se zapojilo celkem dvacet policistů a imigračních úředníků. Podle svých slov neměli čas přivolat si posily. Policisté se za své rozhodnutí ustoupit od nadřízených dočkali pochvaly. „Pokud by se rozhodli dokončit deportaci, došlo by k násilné konfrontaci s početným davem, která by nemusela skončit dobře,“ uvedl místní policejní mluvčí Bernhard Kohn.

Případ vyvolal značnou pozornost a místní politici volají po potrestání viníků. „Útoky na policisty jsou nepřijatelné. V právním státě musí mít takové chování trestní důsledky. Je jasné, že frustrace není omluvou pro zločinné chování,“ uvedl mluvčí místních Zelených  Uli Sckerl. Představitelé Alternativy pro Německo uvedli, že případ z Ellwangenu jasně ukázal „vydíratelnost“ německého státu.

Muž, který tvrdil, že je hledaným Afričanem, poskytl vyjádření deníku Bild. „Policie se mě pokusila vyhostit už v únoru. Německo přece říká nám uprchlíkům ‚Welcome‘ (Vítejte). Tolerují každého člověka,“ divil se muž, který měl být podle vlastního vyjádření vyhoštěn do Itálie.

Středisko v Ellwangenu bylo dějištěm sporů a bitek mezi jeho obyvateli už v minulosti. V lednu tam utrpělo zranění několik lidí. V současnosti tam přebývá zhruba 500 žadatelů o azyl převáženě z afrických zemí včetně Nigérie, Guineje a Kamerunu.

Ellwangen

Ellwangen

Let's block ads! (Why?)

https://zpravy.idnes.cz/ellwangen-nemecko-togo-deportace-migranti-napadeni-fxj-/zahranicni.aspx?c=A180503_093928_zahranicni_aha

Bagikan Berita Ini

0 Response to "Němci potřeli vzpouru v migračním centru, kde běženci napadli policisty"

Post a Comment

Powered by Blogger.