Search

Podmořské drony našly při pátrání po letu MH370 vraky lodí z 19. století

Plavidla nalezly podmořské drony společnosti zabývající se podmořským průzkumem Ocean Infinity v hloubce více než 3 700 metrů v roce 2015 jihozápadně od Austrálie. Kromě fotografií drony pořídily i vzorek z nákladu uhlí, které lodi převážely. Analýza následně ukázala, že uhlí pocházelo nejspíše z Velké Británie.

Plachetnice novověku

  • Briga byla středně velká univerzální plachetnice, která se používala od 18. do 19. století v různých námořních oborech od rybolovu po válečné využití.
  • Bark byl poslední typ velké obchodní plachetnice, se třemi až čtyřmi stěžni. Vznikl na přelomu 19. a 20. století.

První nalezenou lodí je buď briga W Gordon, ztracená v roce 1877 při cestě ze Skotska do Austrálie, nebo bark Magdala, plachetnice, která zmizela při plavbě z Walesu do Indonésie v roce 1882. Loď s největší pravděpodobností explodovala po nahromadění metanu v podpalubí. 

Druhým plavidlem je nejspíše železný kolos West Ridge, bark ztracený při plavbě z Anglie do Indie s 28 lidmi na palubě. Co způsobilo neštěstí, experti neví. Vzhledem k lokaci nálezu se však loď nejspíše snažila nalézt pomoc v australských přístavech.

Tajemné zmizení malajského letadla

Firma Ocean Infinity používá k pátrání po letu MH370 osm pátracích plavidel schopných operovat až 6 tisíc metrů v hlubinách oceánu. Denně prý prohledá až 1 300 kilometrů čtverečních plochy. Vyšetřovatelé chtějí na základě nové analýzy možné dráhy letu rozšířit oblast pátrání o 25 tisíc kilometrů čtverečních.  Malajsijská vláda nabídla v lednu společnosti 70 milionů dolarů, pokud se jí podaří objevit trosky letounu MH370 nebo černou skříňku.

Let Malaysia Airlines 370 zmizel beze stopy 7. března 2014. Počasí toho dne bylo klidné, tudíž nemělo k žádným komplikacím. Po 41 minutách řídící středisko ztratilokontakt s piloty. Od té doby se do urputného pátrání zapojilo 25 zemí, přesto nebyl dosud nalezen žádný větší důkaz. Na palubě letounu bylo 239 lidí. 

Let's block ads! (Why?)

https://zpravy.idnes.cz/mh370-letadlo-vrak-lode-indicky-ocean-w-gordon-magdala-west-ridge-p7r-/zahranicni.aspx?c=A180504_100201_zahranicni_kafi

Bagikan Berita Ini

0 Response to "Podmořské drony našly při pátrání po letu MH370 vraky lodí z 19. století"

Post a Comment

Powered by Blogger.