Search

Indonéské letadlo se zřítilo do moře. Na jeho palubě cestovalo 189 lidí

Spojení s letadlem se přerušilo 13 minut po startu, při přeletu moře. „Bylo potvrzené, že se zřítilo,“ uvedl mluvčí Národní vyhledávací a záchranné agentury Yusuf Latif.

Podle serveru BBC letadlo typu Boeing 737 převáželo 178 dospělých, 3 děti, dva piloty a šest členů palubního personálu. Podle agentury TASS se přesný počet obětí stále zjišťuje.

29.října 2018 v 03:24, příspěvek archivován: 29.října 2018 v 04:37

We're following reports that contact has been lost with Lion Air flight #JT610 shortly after takeoff from Jakarta. ADS-B data from the flight is available at https://t.co/zNM33cM0na https://t.co/NIU7iuCcFu

„Letoun žádal o návrat na letiště, než definitivně zmizel z radarů“ uvedl Sindu Rahayu, který má na indonéském ministerstvu dopravy na starosti civilní letectví. Let JT-610 vzlétl z indonéského hlavního města Jakarty v 06:20 ráno místního času. Do města Pangkalpinang měl přiletět přibližně o hodinu později.

„V tuto chvíli nemůžeme poskytnout žádné vyjádření. Snažíme se shromáždit všechny informace a údaje,“ řekl dříve v pondělí šéf aerolinek Edward Sirait.

Lion Air jsou jednou z nejmladších a největších leteckých společností Indonésie, denně vypravují desítky letů, domácích i mezinárodních. Americká firma Boeing uvedla na Twitteru, že situaci pozorně sleduje.

Let's block ads! (Why?)

https://zpravy.idnes.cz/letadlo-indonesie-havarie-tragedie-pad-letadla-fqg-/zahranicni.aspx?c=A181029_041921_zahranicni_linv

Bagikan Berita Ini

0 Response to "Indonéské letadlo se zřítilo do moře. Na jeho palubě cestovalo 189 lidí"

Post a Comment

Powered by Blogger.