Search

Jedinečné gesto. Oslavy 100 let Československa zaujaly i za hranicemi

Obě agentury stejně jako německá DPA či španělská EFE nejprve věnovaly pozornost vojenské přehlídce, které se zúčastnilo téměř čtyři tisíce vojáků a příslušníků bezpečnostních a záchranných sborů. „V jedinečném gestu se k přehlídce připojily jednotky spojenců z NATO – Británie, Francie, Itálie a Spojených států – a v nevlídném deštivém počasí ji sledovaly davy lidí,“ píše Reuters.

Všechny agentury zaznamenaly účast amerického ministra obrany Jamese Mattise a DPA zdůraznila, že ocenil oběti českých vojáků padlých v Afghánistánu.

APA vylíčila i další součásti oslav, z nichž ji kromě večerního ohňostroje zaujal koncert na Staroměstském náměstí, kde podle ní největší hity století zazpívali například Helena Vondráčková, Marta Kubišová či Karel Gott, kterého rakouská agentura přiblížila jako interpreta písně Včelka Mája ze známého kresleného seriálu.

APA popsala i večerní udílení státních vyznamenání prezidentem Milošem Zemanem, které podle ní „již předem vyvolalo kontroverze“ kvůli tomu, že prezident nepozval některé vůči němu kritické osobnosti.

Let's block ads! (Why?)

https://zpravy.idnes.cz/oslavy-100-let-republiky-ohlasy-tisk-zahranici-fab-/zahranicni.aspx?c=A181029_091316_zahranicni_baje

Bagikan Berita Ini

0 Response to "Jedinečné gesto. Oslavy 100 let Československa zaujaly i za hranicemi"

Post a Comment

Powered by Blogger.