Search

Polárník na Antarktidě pobodal kolegu, prozrazoval mu děj detektivek

Incident se podle vyšetřovatelů odehrál 9. října. Čtyřiapadesátiletý elektrikář Sergej Savickij během oběda popadl ze stolu nůž a zabodnul jej o dva roky mladšímu svářeči Olegu Beloguzovovi do hrudi.

Pak se odešel na vedení stanice Bellingshausen udat, zatímco kolegové přivolávali pomoc pro zraněného, který ležel zhroucený na podlaze.

„Naštěstí zranění nebylo smrtelné, život našeho spolupracovníka je mimo ohrožení,“ řekl listu Moskovskij komsomolec ředitel Arktického a antarktického výzkumného ústavu Alexandr Klepikov. Zraněný, původně přepravený do nejbližší nemocnice v Chile, se už zotavuje v péči petrohradských lékařů. Případ odmítl komentovat, jen deníku potvrdil, že útočníka považuje za svého „osobního nepřítele“.

Savickij byl mezitím odeslán také do Petrohradu, kde mu soud uložil domácí vězení. Za pokus o vraždu mu hrozí až 15 let vězení.

Zda se důvodem krvavé rozmíšky skutečně stala předčasně prozrazená zápletka detektivky, anebo spíše šlo o dlouhodobější zášť vzniklou během čtyř let společně strávených v ledové pustině, zřejmě ukáže až soud.

Let's block ads! (Why?)

https://zpravy.idnes.cz/antarktida-pokus-o-vrazdu-rusove-polarnici-fet-/zahranicni.aspx?c=A181031_135422_zahranicni_baje

Bagikan Berita Ini

0 Response to "Polárník na Antarktidě pobodal kolegu, prozrazoval mu děj detektivek"

Post a Comment

Powered by Blogger.