Search

Další smrtící záplavy v Jordánsku. Ze slavné Petry museli evakuovat tisíce turistů

Záplavy způsobil silný déšť. Několik desítek lidí bylo zraněno a další desítky osob musely opustit své domovy, uvedla jordánská agentura Petra s odvoláním na sdělení vládní mluvčí.

Amatérská videa zveřejněná na internetu ukazují, jak lidé ve slavné Petře hledají vyvýšená místa, zatímco se proud vody valí úzkým kaňonem, kudy se turisté dostávají ke slavnému místu zvanému pokladnice. Celkem muselo být převezeno do bezpečí asi 3700 lidí.

V jiné části země byla kvůli stoupající vodě uzavřena pouštní silnice. O život přišly dvě ženy a dvě děti, po několika dalších lidech se stále pátrá, sdělila mluvčí.

Ve vesnici v regionu Madaba jižně od metropole Ammánu velká voda odnesla automobil se členy jedné rodiny. Zemřela jedenáctiletá dívka a další utrpěla vážné zranění. Potápěči nyní pátrají po dalších třech členech rodiny, uvedl list The New York Times.

Další tragická událost se odehrála v oblasti Dabaa jižně od Ammánu, kde zemřely dvě ženy a jedna dívka.

Na jihu v přístavním městě Akaba úřady kvůli vytrvalému dešti vyhlásily výjimečný stav.

Před dvěma týdny při záplavách v blízkosti Mrtvého moře v Jordánsku přišlo o život 21 lidí, včetně žáků na školním výletě. Po neštěstí rezignovali ministr školství a ministryně turismu.

Let's block ads! (Why?)

https://ct24.ceskatelevize.cz/svet/2647691-dalsi-smrtici-zaplavy-v-jordansku-ze-slavne-petry-museli-evakuovat-tisice-turistu

Bagikan Berita Ini

0 Response to "Další smrtící záplavy v Jordánsku. Ze slavné Petry museli evakuovat tisíce turistů"

Post a Comment

Powered by Blogger.