Search

Řidič autobusu v Číně se hádal s pasažérkou a sjel z mostu. Zemřelo 13 lidí

/VIDEO/ Tragickou dopravní nehodu, při níž na jihozápadě Číny ve městě Čchung-čching zemřelo 13 lidí, způsobila potyčka mezi řidičem a jednou z cestujících. Informoval o tom server BBC. Autobus se poté zřítil z mostu do řeky Jang-c´-ťiang.

dnes 10:59

SDÍLEJ:

Incident, který šokoval místní obyvatele, se odehrál už minulou neděli. Na kamerových záznamech, které nyní zveřejnila policie, je patrné, že se osmačtyřicetiletá žena naštvala kvůli tomu, že řidič projel zastávku, na níž chtěla vystupovat. Začala jej proto bít svým mobilním telefonem. 

Muž se bránil

Muž si však nenechal nic líbit a bránil se, vracel jí údery a příliš se nevěnoval řízení. Podle svědků autobus následně vjel do protisměru, prorazil bezpečnostní bariéru a zřítil se z 50 metrů do řeky.

Do záchranné akce se zapojily týmy potápěčů a desítky lodí. Během nehody zemřelo 13 lidí a další dva lidé se pohřešují. Není známo, zda někdo z cestujících nehodu přežil. Vrak autobusu podle BBC vytáhl jeřáb z hloubky 71 metrů až ve čtvrtek.

Nehoda na přehledném a relativně tichém úseku šokovala Čínu. Na sociálních sítích se ihned objevily rozhořčené reakce, které kritizovaly ženu, která nehodu způsobila. Mnozí se však také opřeli do řidiče, že se nevěnoval řízení. Jiní se jej však zastávají s tím, že zakročit měli především cestující.

"Kdybychom někdy byli svědky konfliktu cestujícího s řidičem, neměli bychom mlčet," cituje BBC jednoho z uživatelů. Podle jiných svědků by měl existovat zákon, který zakazuje cestujícím, aby rozptylovali řidiče autobusu. 

Autor: Andrea Gričová

Let's block ads! (Why?)

https://www.denik.cz/ze_sveta/ridic-autobusu-v-cine-se-hadal-s-pasazerkou-a-sjel-z-mostu-zemrelo-13-lidi-20181102.html

Bagikan Berita Ini

0 Response to "Řidič autobusu v Číně se hádal s pasažérkou a sjel z mostu. Zemřelo 13 lidí"

Post a Comment

Powered by Blogger.