Search

Střelba v kalifornském baru má dvanáct obětí. Útočil bývalý mariňák

16. září 2013 – Washington, 13 mrtvých – v budově amerického vojenského námořnictva ve Washingtonu postřílel bývalý příslušník záloh vojenského námořnictva Aaron Alexis (34) 12 lidí, než ho policie zastřelila.

9. července 2014 – Spring, šest mrtvých – šest příbuzných, včetně čtyř dětí, zastřelil Ronald Lee Haskell (33) na předměstí Houstonu v americkém státě Texas; posléze se vzdal policii.

26. února 2015 – Tyrone, osm mrtvých – ve městě Tyrone v americkém státě Missouri postřílel Joseph Jesse Aldridge (36) sedm lidí (několik příbuzných a sousedů) a pak spáchal sebevraždu.

17. června 2015 – Charleston, devět mrtvých – běloch Dylann Roof (21) v kostele černošské evangelické komunity v Charlestonu zastřelil devět lidí; krátce po činu ho policie zadržela. Roof se přiznal a tvrdil, že chtěl rozpoutat rasovou válku.

8. srpna 2015 – Houston, osm mrtvých – David Ray Conley (48) vnikl do domu své bývalého partnerky a jejího manžela, které spolu s jejími šesti dětmi (včetně svého syna) ve věku od šesti do 13 let spoutal a během několika hodin je všechny zastřelil; policie ho zadržela.

1. října 2015 – Roseburg, deset mrtvých – při střelbě v areálu vyšší odborné školy v americkém státě Oregon zemřelo deset lidí včetně střelce, dalších sedm osob bylo zraněno. Střílel šestadvacetiletý Chris Harper Mercer, který měl u sebe šest legálně pořízených zbraní; dalších sedm se našlo u něj doma; spáchal sebevraždu, když se dostal do přestřelky s policisty.

2. prosince 2015 – San Bernandino, 14 mrtvých – při střelbě v budově v San Bernardinu v Kalifornii, kde sídlí úřad sociálních služeb, zemřelo 14 lidí; policie později zabila pachatele, Syeda Farooka a Tashfeen Malikovou (manželský pár, který se hlásil k radikálnímu islámu).

12. června 2016 – Orlando, 50 mrtvých – střelba v gay klubu v Orlandu na Floridě si vyžádala 50 mrtvých včetně útočníka a 53 zraněných; FBI útočníka identifikovala jako devětadvacetiletého amerického občana Omara Mateena, který se narodil v USA a jehož rodiče jsou z Afghánistánu.

1. října 2017 – Las Vegas, 59 mrtvých – čtyřiašedesátiletý Stephen Paddock začal z pokoje ve 32. patře hotelu střílet na návštěvníky koncertu country hudby pod širým nebem v Las Vegas; zabil 58 lidí a dalších přes 500 zranil; po činu spáchal sebevraždu; jde o nejtragičtější masakr střelnou zbraní v dějinách USA.

5. listopadu 2017 – Sutherland Springs, 27 mrtvých – šestadvacetiletý Devin Kelley zastřelil v baptistickém kostele ve městě Sutherland Springs v americkém státě Texas 26 lidí, další dvě desítky byly zraněny; pachatel se na útěku zastřelil.

14. února 2018 – Parkland, 17 mrtvých – devatenáctiletý Nikolas Cruz v budově střední školy ve městě Parkland na Floridě zastřelil 17 lidí, dalších 15 zranil; Cruz napadl školu, ze které byl o rok dříve z kázeňských důvodů vyloučen, po činu byl zadržen a přiznal se.

18. května 2018 – Santa Fe, deset mrtvých – na střední škole v Texasu zastřelil sedmnáctiletý student deset lidí, většinou spolužáků, dalších deset osob utrpělo zranění; krátce po činu pachatele zadržela policie.

28. června 2018 – Annapolis, pět mrtvých – střelec v redakci Capital Gazette ve městě Annapolis v americkém státě Maryland zastřelil pět lidí a dva další lehce zranil; muže, který s deníkem vedl spor, po činu zadržela policie.

27. října 2018 – Pittsburgh, 11 mrtvých – Při střelbě v synagoze v Pittsburghu v americkém státě Pensylvánie zemřelo 11 lidí. Útočník, kterým byl podle policie šestačtyřicetiletý Robert Bowers, byl několikrát postřelen a následně zatčen.

7. listopadu 2018 – Los Angeles, 12 mrtvých – Neznámý útočník zastřelil v baru nedaleko Los Angeles 12 lidí. Mezi mrtvými je i zástupce šerifa, který na místě zasahoval. Dalších 12 osob utrpělo zranění. Střelec byl nalezen mrtvý uvnitř baru.

Zdroj: ČTK

Let's block ads! (Why?)

https://ct24.ceskatelevize.cz/svet/2645837-nekolik-mrtvych-po-strelbe-v-baru-v-kalifornii

Bagikan Berita Ini

0 Response to "Střelba v kalifornském baru má dvanáct obětí. Útočil bývalý mariňák"

Post a Comment

Powered by Blogger.