Search

V lese se našlo tělo uškrceného školáka (†16). K vraždě se přiznal jeho kamarád (14)

Teprve čtrnáctiletý chlapec se ve čtvrtek přiznal, že zabil svého o dva roky staršího spolužáka Jonase K., jehož tělo se ve středu našlo u města Wenden na západě Německa. Podle prvních poznatků vyšetřovatelů chlapec kamaráda uškrtil holýma rukama, informovala agentura DPA.

To, že se Jonas pohřešuje, nahlásili jeho rodiče už v úterý poté, co se nevrátil ze školy ve vesnici Rothemühle. Jeho tělo bylo nalezeno ve středu, krátce před osmou hodinou večerní nedaleko areálu této školy. Konkrétní místo nálezu ale úřady nezveřejnily.

Podle portálu bild.de policie obvinila 14letého podezřelého mladíka. Zprvu ho nepodezřívaly, ale během druhého výslechu uvedl několik protiřečících si tvrzení. Ve čtvrtek v nočních hodinách se k činu doznal.

Státní zástupce Rainer Hoppmann uvedl, že oběť se sice bránila, 14letý chlapec byl ale mnohem silnější a svého kamaráda nakonec uškrtil holýma rukama. Podle Hoppmanna jednal nejspíš v afektu. Bližší informace k motivu neposkytl. „Pachatel nemá kořeny v zahraničí,“ zdůraznil státní zástupce ve snaze předejít spekulacím o jeho původu.

K zabití mladíka se později přiznal jeho o dva roky mladší spolužák, kterého původně policisté vyslýchali jako svědka. Podle něj činu předcházela hádka a strkanice.

V  případě, že bude shledán vinným, hrozí mu soud pro mladistvé a vzhledem k jeho věku maximálně 10 let vězení. Za možný motiv zločinu označují německá média nešťastnou lásku.

Let's block ads! (Why?)

https://www.blesk.cz/clanek/zpravy-krimi/574691/v-lese-se-naslo-telo-uskrceneho-skolaka-16-k-vrazde-se-priznal-jeho-kamarad-14.html

Bagikan Berita Ini

0 Response to "V lese se našlo tělo uškrceného školáka (†16). K vraždě se přiznal jeho kamarád (14)"

Post a Comment

Powered by Blogger.