Search

Získal jste tu občanství, jmění, nebuďte zátěží, žádal Babiše Schwarzenberg

Premiér a předseda ANO je podle něj ostudou v celé Evropě a po celém světě, řekl doyen Poslanecké sněmovny v rozpravě před hlasováním o nedůvěře vládě. To vyvolalo šest opozičních stran kvůli vývoji kauzy Čapí hnízdo a reportáži televize Seznam, která ve Švýcarsku natočila premiérova syna z prvního manželství. Ten je stejně jako Babiš stíhán v kauze Čapí hnízdo a reportérům řekl, že byl nedobrovolně na Krymu. „Můj otec chtěl, abych zmizel. Kvůli stíhání Čapího hnízda,“ řekl doslova Babiš mladší Seznamu Zprávy.

Babiš na to reagoval, že je jeho syn psychicky nemocný a trpí schizofrenií.  Reportéry televize Seznam, kteří ve Švýcarsku natočili rozhovor s jeho synem, označil v pátek ve Sněmovně za „nájemné žoldáky kampaně proti Babišovi“.

„Při posledních výjezdech ven a setkáních jak se zahraničními politiky, novináři, korespondenty z České republiky zjišťuji všude zděšení z toho, co se u nás děje. Nechápou, jak takové okolnosti můžou u nás panovat, že nevadí, je-li premiér trestně stíhaný, nevadí výlet na Krym, který, jak známo, je v ruském obsazení,“ řekl Schwarzenberg.

Nejedná se o puč Palermo, řekl poslanec za Piráty Lipavský

„Jedná se o puč Agrofert, ne Palermo,” prohlásil poslanec za Piráty Jan Lipavský. O puči Palermo hovořil premiér Babiš, protože reportáž Seznamu byla odvysílána, když byl v italském Palermu.

„Použiji název oblíbeného českého filmu s mírnou modifikací, který jistě znáte. Postoj sociálních demokratů bych shrnul do věty: Díky za každé nové ráno v ministerské funkci s ministerskou limuzínou,“ kritizoval šéf poslanců ODS Zbyněk Stanjura rozhodnutí ČSSD neúčastnit se hlasování o nedůvěře vládě a tím podržet kabinet Andreje Babiše.

Podle šéfa poslanců SPD Radimy Fialy nejsou sociální demokraté schopni podporovat vlastní kabinet. „Taková vláda bude prožívat permanentní agonii,“ řekl. Nabídl hnutí ANO podporu vládě odborníků, kdyby ji Babišovo hnutí složilo bez sociálních demokratů.

Opozici se nepodařilo sehnat dost hlasů pro povalení vlády, protože menšinový kabinet ANO a ČSSD podrží rovněž komunisté, kteří ho podpořili již v létě při jeho vzniku.

Let's block ads! (Why?)

https://zpravy.idnes.cz/snemovna-neduvera-vlada-schwarzenberg-dyk-/domaci.aspx?c=A181123_134417_domaci_kop

Bagikan Berita Ini

0 Response to "Získal jste tu občanství, jmění, nebuďte zátěží, žádal Babiše Schwarzenberg"

Post a Comment

Powered by Blogger.