Search

Černí pasažéři chtěli donutit kapitána, aby připlul k britským břehům. Posádka se zamkla na můstku - Novinky.cz

„Požadovali se dostat blíž (ke břehu). Jejich požadavek byl zřejmě dán tím, že chtěli vyskočit a dostat se na britské pobřeží,“ řekl mluvčí společnosti Grimaldi Lines, která loď provozuje. Dodal, že si opatřili „železné trubky a podobné věci, jimiž vyhrožovali“.

„Je to malá skupinka, ale jistě můžete pochopit, že to mohlo vyděsit,“ řekl dále mluvčí Paul Kyprianu. „Posádka zareagovala a zamkla se na můstku, takže byla v bezpečí; nemáme žádné zranění,“ řekl.

Mluvčí dále uvedl, že kapitán kontaktoval už v pátek v 9.15 ráno „britské úřady - essexskou policii a pobřežní stráž“.

Příslušníci zvláštních jednotek britského námořnictva dorazili k lodi na záchranných člunech a zadrželi čtyři útočníky podle zákona o imigraci.

Policie uvedla, že šlo o komplexní zásah, ale už v jeho průběhu řekla: „Nemáme žádné zprávy, že by byl někdo zraněn nebo ohrožen. Nepostupujeme, jako by šlo o incident spojen s braním rukojmí, terorismem nebo pirátstvím.“

Let's block ads! (Why?)

https://www.novinky.cz/zahranicni/evropa/492769-cerni-pasazeri-chteli-donutit-kapitana-aby-priplul-k-britskym-brehum-posadka-se-zamkla-na-mustku.html

Bagikan Berita Ini

0 Response to "Černí pasažéři chtěli donutit kapitána, aby připlul k britským břehům. Posádka se zamkla na můstku - Novinky.cz"

Post a Comment

Powered by Blogger.