Search

Jemence povolili přicestovat do USA za umírajícím dvouletým synem - Novinky.cz

Otec a syn mají americké občanství, matka jen jemenské. Když bylo chlapci osm měsíců, utekli před válkou v Jemenu do Egypta. U nyní dvouletého Abdalláha lékaři odhalili onemocnění mozku, které ovlivňuje jeho schopnost dýchat. Když se jeho stav zhoršil, otec ho letos v říjnu odvezl kvůli léčbě do Spojených států.

Jemenka Šajma Svílahová přicestovala do San Franciska, aby se mohla rozloučit se svým umírajícím synem. Kvůli protiimgračnímu opatření nemohla doposud vstoupit na půdu Spojených států

Jemenka Šajma Svílahová přicestovala do San Franciska, aby se mohla rozloučit se svým umírajícím synem. Kvůli protiimigračnímu opatření nemohla doposud vstoupit na půdu Spojených států.

FOTO: Jeff Chiu, ČTK/AP

Tamní zdravotníci ale konstatovali, že nemoc není možné zvrátit a že chlapec umírá. Jeho matka se od té doby snažila dostat za ním do USA, ale neúspěšně.

BEZ KOMENTÁŘE: Matku z Jemenu konečně pustili do USA, aby se mohla rozloučit se svým dvouletým umírajícím synem

BEZ KOMENTÁŘE: Matku z Jemenu konečně pustili do USA, aby se mohla rozloučit se svým dvouletým umírajícím synem

FOTO: AP

Svílahová přicestovala do San Franciska ve středu pozdě večer místního času a hned na letišti ji přivítaly desítky lidí, kterým její příběh nebyl lhostejný. Z letiště měla zamířit do dětské nemocnice, kde leží její syn. Jak Abdalláhův otec uvedl, nyní se budou moci společně s manželkou "se synem důstojně rozloučit".

Otec syna odvezl kvůli léčbě do Spojených států v říjnu. Tamní lékaři však konstatovali, že nemoc už není možné zvrátit a že chlapec umírá. Nedatované foto zvěřejnila CAIR.

Otec syna odvezl kvůli léčbě do Spojených států v říjnu.

FOTO: ČTK/AP

Americké ministerstvo zahraničí udělilo Svílahové povolení přicestovat do země v úterý ráno, oznámila muslimská Rada pro americko-islámské vztahy (CAIR).

Úřady byly předtím zaplaveny tisícovkami e-mailů i dopisů od členů Kongresu, kteří se za udělení povolení přimlouvali. "Ulevilo se nám, že matka bude moci naposledy políbit svého syna," okomentoval rozhodnutí úřadů advokát Saad Sweilem z organizace CAIR, který rodině pomáhal. "Veřejná podpora této rodiny byla neuvěřitelná," dodal.

Let's block ads! (Why?)

https://www.novinky.cz/zahranicni/492587-jemence-povolili-pricestovat-do-usa-za-umirajicim-dvouletym-synem.html

Bagikan Berita Ini

0 Response to "Jemence povolili přicestovat do USA za umírajícím dvouletým synem - Novinky.cz"

Post a Comment

Powered by Blogger.