Search

Na Mount Everestu je plno! V obrovských frontách umírají lidé - tn.cz

Nejméně tři lidé zemřeli při pokusu vystoupat na Mount Everest. Smrt Američana, Rakušana a Indky ale nemají na svědomí náročné podmínky. Byli totiž nuceni stát v mnohahodinové frontě.

Jen ve čtvrtek došlo na vrchol nejvyšší hory světa více než 120 horolezců. Na úzké stezce přímo pod vrcholem se tak vytvořila obrovská zácpa. Lidé tak museli čekat dlouhý čas v extrémní nadmořské výšce a mrazech. Po vyčerpávající cestě to však někteří už nevydrželi. 

Starší muž ze Spojených států Donald Lynn Cash zkolaboval poté, co na vrcholu pořizoval fotografie, píše CNN. Šerpové se ho pokusili okamžitě snést dolů, při cestě však zemřel. Podle jeho dcery nejspíše dostal infarkt. Krátce před smrtí ještě stihl poslat zprávu svému synovi o tom, jak je šťastný.

"Je to obrovský problém, protože trasa je nebezpečná a vždy existuje riziko. Velké množství lidí dělá cestu ještě obtížnější," popsal deníku The Gurdian Nivesh Karki z cestovní kanceláře, která expedice organizuje. Další obětí je rakouský horolezec (65) a Andžali Kulkarniová (55) z Indie.

Let's block ads! (Why?)

https://tn.nova.cz/clanek/na-mount-everestu-je-plno-v-obrovskych-frontach-umiraji-lide.html

Bagikan Berita Ini

0 Response to "Na Mount Everestu je plno! V obrovských frontách umírají lidé - tn.cz"

Post a Comment

Powered by Blogger.