Search

Kočner posílal z vězení motáky, chtěl se dostat z vazby - Novinky.cz

Kočner čelí obvinění v případě vraždy novináře Jána Kuciaka a jeho snoubenky Martiny Kušnírové a v případě falšování směnek televize Markíza v hodnotě 70 milionů eur. Podle slovenských médií měl Kočner posílat z vězení motáky. „V jednom případě se měl pokusit o padělání důkazu v případě směnek,“ uvedla policie.

O existenci motáků posílaných Kočnerem z vazby informoval slovenská média anonym v prosinci loňského roku. Policie poté potvrdila, že koncem listopadu téhož roku zajistila motáky a jejich fotokopie odevzdala dozorovému prokurátorovi.

Podle zmíněného anonymního oznámení se Kočner za každou cenu chtěl dostat z vazby a pomocí motáků posílaných přes svého advokáta uděloval instrukce svému kamarádovi, bývalému příslušníkovi Slovenské informační služby Petru Tóthovi. Touto formou údajně žádal o pomoc vlivné lidi, aby se dostal z vazby, která byla na něj uvalena 28. června 2018. Kočnerův advokát Andrej Šabík tvrdí, že s motáky nemá nic společného a v této věci ho nekontaktovala ani policie.

V minulosti byli na Slovensku obviněni z vynášení motáků z vězení advokáti některých mafiánů, kteří tímto způsobem vyhrožovali svědkům, kteří proti nim svědčili.

Let's block ads! (Why?)

https://www.novinky.cz/zahranicni/evropa/clanek/kocner-posilal-z-vezeni-motaky-chtel-se-dostat-z-vazby-40296273

Bagikan Berita Ini

0 Response to "Kočner posílal z vězení motáky, chtěl se dostat z vazby - Novinky.cz"

Post a Comment

Powered by Blogger.