Search

Íránci protestují proti zdražení benzinu. Od pátku je přes sto mrtvých - Novinky.cz

„Bilance obětí může být mnohem vyšší,“ obává se AI.

Odkazuje se na videozáběry, výpovědi očitých svědků a informace od aktivistů mimo Írán. Z těch vyplývá, že se bezpečnostní složky pustily do zabíjení protestujících. „S tím musí okamžitě skončit a respektovat hodnotu lidského života,” uvedl za AI Philip Luther.

Íránská státní média napsala, že protestu se účastní jen hrstka lidí, a potvrdila pouze devět obětí a asi tisícovku zatčených.

Blokáda internetu

Íránci se scházejí k protestům asi ve stovce míst a nejvíc násilností se odehrálo v Chúzestánu, Teheránu, Kermánu a Fársu. V celé zemi bylo vyrabováno okolo stovky bank a přes 50 velkých obchodů.

Podle agentury DPA sice vláda v Teheránu v pondělí mluvila o mírném zklidnění situace, nicméně blokáda internetu, která pokračuje už čtvrtý den v řadě, může nasvědčovat tomu, že nepokoje pokračují. Úřady se omezením přístupu k internetu snaží zamezit lidem organizovat se prostřednictvím sociálních sítí.

Let's block ads! (Why?)

https://news.google.com/__i/rss/rd/articles/CBMijwFodHRwczovL3d3dy5ub3Zpbmt5LmN6L3phaHJhbmljbmkvYmxpemt5LWEtc3RyZWRuaS12eWNob2QvY2xhbmVrL2lyYW5jaS1wcm90ZXN0dWppLXByb3RpLXpkcmF6ZW5pLWJlbnppbnUtb2QtcGF0a3UtamUtcHJlcy1zdG8tbXJ0dnljaC00MDMwNDE4ONIBAA?oc=5

Bagikan Berita Ini

0 Response to "Íránci protestují proti zdražení benzinu. Od pátku je přes sto mrtvých - Novinky.cz"

Post a Comment

Powered by Blogger.