Search

Japonský premiér je imbecil a trpaslík, tvrdí Severní Korea - Novinky.cz

KLDR ve čtvrtek provedla test raketometu velké ráže. Japonsko nejprve uvedlo, že se jednalo o balistickou střelu, a že tak Severní Korea znovu porušila rezoluce OSN, napsala agentura Kjódó.

„Abe je jediný idiot na světě a nejhloupější člověk, kterého kdy historie poznala, protože nedokáže rozlišit mezi střelou a raketometem,” uvedl severokorejský činitel. „Abe možná před nosem v nepříliš vzdálené budoucnosti uvidí, co je pravá balistická střela," dodal severokorejský činitel.

Severní Korea vypálila dvě balistické střely přes Japonsko v roce 2017. Obě země neudržují vzájemné diplomatické vztahy. Abe počátkem letošního roku naznačil, že by se chtěl bez předběžných podmínek setkat se severokorejským vůdcem Kim Čong-unem. Pchjongjang však nijak nereagoval.

Střely z raketometu byly vypáleny ve čtvrtek kolem 16:59 místního času (08:59 SEČ) z provincie Hamgjong namdo, která leží na východě KLDR. Obě dosáhly výšky zhruba 97 kilometrů a doletěly do vzdálenosti asi 380 kilometrů. Vyslány byly v rozmezí půl minuty.

Třináctý test od května

Od letošního května to byl již třináctý test různých typů střel. Některé z těchto pokusů zřejmě zahrnovaly i balistické střely. Začátkem října Severokorejci oznámili, že úspěšně vyzkoušeli novou raketu odpalovanou z ponorky.

Minulý měsíc Pchjongjang pohrozil, že by mohl obnovit i testy jaderných zbraní a balistických střel dlouhého doletu, které pozastavil v loňském roce.

Severokorejský předseda Kim Čong-un na pondělní návštěvě u dělostřelců

Foto: KCNA, ČTK/AP

Rozhovory Spojených států a KLDR o odstranění jaderných zbraní z Korejského poloostrova stagnují od únorové schůzky šéfa Bílého domu Donalda Trumpa a Kim Čong-una ve vietnamské metropoli.

Hanojský summit skončil předčasně a bez dohody kvůli odlišným názorům Pchjongjangu a Washingtonu na odzbrojovací proces. Kim dal USA lhůtu do konce roku, aby změnily postoj k jednáním, jinak podle něj Severní Korea bude nucena hledat „jinou cestu”.

Let's block ads! (Why?)

https://news.google.com/__i/rss/rd/articles/CBMicWh0dHBzOi8vd3d3Lm5vdmlua3kuY3ovemFocmFuaWNuaS9zdmV0L2NsYW5lay9qYXBvbnNreS1wcmVtaWVyLWplLWltYmVjaWwtYS10cnBhc2xpay10dnJkaS1zZXZlcm5pLWtvcmVhLTQwMzA1NDc50gEA?oc=5

Bagikan Berita Ini

0 Response to "Japonský premiér je imbecil a trpaslík, tvrdí Severní Korea - Novinky.cz"

Post a Comment

Powered by Blogger.