Search

Maltský podnikatel zaplatil za vraždu novinářky 450 tisíc eur, vyplývá z odposlechů - Novinky.cz

Policie Fenecha a jeho prostředníka, taxikáře Melvina Theumu, odposlouchávala přes rok. Dostala se také k nahrávkám, které taxikář tajně pořídil svým telefonem. Materiály má nyní v rukou prokuratura.

Podle maltské policie z nich vyplývá, že podnikatel zaplatil za vraždu přední investigativní novinářky Caruanové Galiziové 450 tisíc eur.

Novinářka psala o korupci v maltské vládě a zemřela v říjnu 2017 při výbuchu bomby v autě ve věku 53 let. Z nastražení výbušniny jsou podezřelí tři muži – bratři Alfred a George Degiorgiovi a Vincent Muscat. Všichni vinu popírají.

Fenecha „práskl“ jeho prostředník

Fenecha zadržela policie minulý týden, když se na své luxusní jachtě pokusil uprchnout z Malty. Vyšetřovatelům ho „práskl“ Theuma, který se policii přiznal, že zprostředkoval vraždu novinářky, a promluvil, když mu byla přislíbena prezidentská milost výměnou za informace.

Premiér má krev na rukou, protože Schembriho dva roky bránil.

Opoziční poslanec a právník rodiny zavražděné novinářky Jason Azzopardi

Zadržený podnikatel Fenech z podílu na zosnování vraždy obvinil bývalého šéfa kanceláře premiéra Keitha Schembriho. Ten na základě této výpovědi na svou pozici rezignoval. Svůj post opustili také dva ministři vlády Konrad Mizzi a Chris Cardona.

Malťané už několik dní vyzývají při demonstracích k demisi premiéra Josepha Muscata (shoda jmen s jedním z podezřelých – pozn. red.). Stejné přání vyslovili i opoziční poslanci.

„Má krev na rukou, protože Schembriho dva roky bránil,“ napsal na Facebooku Jason Azzopardi, který je i právníkem rodiny zavražděné novinářky.

Let's block ads! (Why?)

https://news.google.com/__i/rss/rd/articles/CBMiiwFodHRwczovL3d3dy5ub3Zpbmt5LmN6L3phaHJhbmljbmkvZXZyb3BhL2NsYW5lay9tYWx0c2t5LXBvZG5pa2F0ZWwtemFwbGF0aWwtemEtdnJhemR1LW5vdmluYXJreS00NTAtdGlzaWMtZXVyLXZ5cGx5dmEtei1vZHBvc2xlY2h1LTQwMzA1Mjg20gEA?oc=5

Bagikan Berita Ini

0 Response to "Maltský podnikatel zaplatil za vraždu novinářky 450 tisíc eur, vyplývá z odposlechů - Novinky.cz"

Post a Comment

Powered by Blogger.