Search

Pod školním pozemkem v Tampě objevili přes dvě stovky těl - Novinky.cz

„Je mi z toho nanic. Nikdo se nedozví naši historii a příběh těchto lidí. Hodně to bolí,“ uvedla ředitelka národního sdružení za zájmy lidí s odlišnou barvou pleti Yvette Lewisová.

Představitelé Kingovy střední školy se domnívají, že nalezené rakve patří Ridgewoodskému hřbitovu, který pozemku současné školy ve 40. letech minulého století sloužil jako pohřebiště pohraničníků a byl ve vlastnictví distriktu Hillsborough, který spadá pod Tampu. Škola byla otevřena v roce 1960.

„Chceme se ujistit, že lidem, které jsme našli, se dostane náležité pocty,“ řekl Jeff Eakins, který má v Hillsborough na starosti veřejné školy.

Nejedná se o první případ

Mluvčí obvodu Tanya Arjaová uvedla, že technici začali pátrání po hrobech před měsícem, když dostali anonymní tip o možném umístění hřbitova. „Nálezy se shodují s historickými záznamy o hřbitově, který se na tomto místě nacházel,“ uvedla.

V příštích třiceti dnech se na místo dostanou lékaři a také státní archeologové.

V Tampě k podobnému objevu nedošlo poprvé. V září se muselo přibližně 100 lidí z bytového komplexu přestěhovat poté, co se dozvěděli, že budovy stojí v místě, kde se nacházel Zionský hřbitov – podle CNN první afroamerické pohřebiště ve městě.

Let's block ads! (Why?)

https://news.google.com/__i/rss/rd/articles/CBMic2h0dHBzOi8vd3d3Lm5vdmlua3kuY3ovemFocmFuaWNuaS9hbWVyaWthL2NsYW5lay9wb2Qtc2tvbG5pbS1wb3plbWtlbS12LXRhbXBlLW9iamV2aWxpLXByZXMtZHZlLXN0b3ZreS10ZWwtNDAzMDQ0NDfSAQA?oc=5

Bagikan Berita Ini

0 Response to "Pod školním pozemkem v Tampě objevili přes dvě stovky těl - Novinky.cz"

Post a Comment

Powered by Blogger.