Search

Policie v Hongkongu po dvanácti dnech ukončila obléhání univerzity - Novinky.cz

Už ve čtvrtek přibližně stovka policistů našla v areálu školy téměř čtyři tisíce zápalných lahví, přes 1300 výbušnin, šest stovek žíravin a téměř stejný počet zbraní.

Hongkongská policie obklíčila univerzitu před dvanácti dny. V areálu školy se ukrylo přibližně tisíc demonstrantů. Několik z nich dokázalo přes policejní koridory proklouznout ven. Zhruba sedm stovek z nich ale nakonec skončilo v poutech a necelé tři stovky dalších může policie obvinit později, protože zná jejich totožnost.

Hongkongští demonstranti vyrazili do ulic podpořit rozhodnutí USA, které jim vyjádřily podporu

Foto: Vincent Thian, ČTK/AP

„Procházíme si teď těžkým obdobím, ale Hongkong se z něj dostane. Ostatně jako vždycky,“ řekla správkyně bývalé britské kolonie Carrie Lamová.

Hongkongem zmítají již šest měsíců protivládní protesty. Jejich účastníci požadují demokratické reformy. V posledních týdnech protesty pravidelně přerůstají v násilné střety s policií, zatýkány jsou tisíce lidí.

Olej do ohně ve středu přilil také americký prezident Donald Trump, který podepsal zákon vyjadřující podporu prodemokratickým demonstrantům. Čínská vláda okamžitě ostře protestovala s tím, že se jedná o vměšování do vnitřních záležitostí země.

Od začátku protestů zemřeli v Hongkongu dva muži ve věku 22 a 70 let. Zraněno bylo přibližně 2600 demonstrantů, dalších 4500 policie zatkla.

Let's block ads! (Why?)

https://news.google.com/__i/rss/rd/articles/CBMieWh0dHBzOi8vd3d3Lm5vdmlua3kuY3ovemFocmFuaWNuaS9zdmV0L2NsYW5lay9wb2xpY2llLXYtaG9uZ2tvbmd1LXBvLWR2YW5hY3RpLWRuZWNoLXVrb25jaWxhLW9ibGVoYW5pLXVuaXZlcnppdHktNDAzMDUzMzXSAQA?oc=5

Bagikan Berita Ini

0 Response to "Policie v Hongkongu po dvanácti dnech ukončila obléhání univerzity - Novinky.cz"

Post a Comment

Powered by Blogger.