Search

Rakousko sužují drtivé přívaly sněhu a deště - Novinky.cz

Sesuvy podmáčené půdy zničily několik domů a v Korutanech si vyžádaly jeden lidský život. Několik výše položených obcí sníh odřízl od okolního světa.

Vydatné sněžení i déšť zasáhly především spolkové země Tyrolsko, Salcbursko a Korutany. V Korutanech se z břehů vylilo několik jezer – na Faaker See nedaleko Villachu naměřili stoletou vodu. Z břehů se vylila také řeka Dráva v obci Lavamünd na hranici se Slovinskem.

V obci Bad Kleinkirchheim na severu Korutan se utrhl podmáčený svah a zemina zavalila dům. Jeho 80letého majitele záchranáři vyprostili po několika hodinách mrtvého. "Zadní strana domu je zcela vtlačená, stojí už jen průčelí," řekl starosta obce Matthias Krenn.

Odklízení sněhu u vesnice Huben

Foto: Leonhard Foeger, Reuters

Nad lyžařským střediskem Bad Gastein v Salcbursku se utrhl svah. Masa zeminy nejdříve zcela zničila jednu budovu, která se následně sesunula na druhou pod ní. Dvě obyvatelky domů se podařilo vyprostit živé, i když zraněné. O víkendu se podmáčené svahy utrhly kvůli vydatnému dešti na více místech západního Rakouska. Mnohde jsou mimo jiné kvůli popadaným stromům domácnosti bez elektřiny.

V úterý bude podle meteorologů opět ve vyšších polohách silně sněžit a v nižších polohách pršet.

Zavřená silnice u obce Moos

Foto: Leonhard Foeger, Reuters

Let's block ads! (Why?)

https://news.google.com/__i/rss/rd/articles/CBMiXmh0dHBzOi8vd3d3Lm5vdmlua3kuY3ovemFocmFuaWNuaS9jbGFuZWsvcmFrb3Vza28tc3V6dWppLWRydGl2ZS1wcml2YWx5LXNuZWh1LWEtZGVzdGUtNDAzMDQwNzXSAQA?oc=5

Bagikan Berita Ini

0 Response to "Rakousko sužují drtivé přívaly sněhu a deště - Novinky.cz"

Post a Comment

Powered by Blogger.