Search

Teroristovi s noži na London Bridge se postavil i polský kuchař s narvalím klem - Novinky.cz

Média dalšího hrdinu, jak jsou od pátku označováni lidé, kteří nějakým způsobem pozitivně zasáhli do incidentu na mostě, identifikovala jako polského kuchaře jménem Lukasz. Ten pracuje ve Fishmongers´ Hall, sídle cechu obchodníků s rybami, kde se útočník Usman Khan zúčastnil konference pro bývalé vězně.

Podle policie celý incident začal právě tam a pokračoval venku na mostě. Britská média uvedla, že Lukasz strhl narvalí kel ze zdi, kde sloužil jako dekorace, a snažil se útočníka přemoci. Protože se Khan oháněl dvěma noži, podařilo se mu Lukasze poranit na ruce. Spolu s kuchařem se muže pokoušeli zvládnout další dva muži, jeden se snažil útočníka odrazit spuštěným hasicím přístrojem.

Policejní fotografie Usmana Khana

Foto: West Midlands Police, ČTK/AP

Ačkoli akci dokončila přivolaná policie, která po několika výzvách Khana zastřelila, trojice muže při útoku minimálně zpomalila a odzbrojila. Na jiných záběrech ze zásahu veřejnosti je vidět muž, identifikovaný jako 24letý Thomas Gray, který Khanovi šlápl na ruku a sebral mu jeden z nožů.

Narval jednorohý

Foto: Profimedia.cz

Jeden z kolemjdoucích nese nůž, který se podařilo útočníkovi na London Bridge vytrhnout.

Foto: AP

Trojice mužů podle médií nemohla vědět, že vesta s výbušninami, kterou měl útočník pod kabátem, není pravá, jejich odvahu a hrdinství to tak ještě umocňuje.

Záznam: Záběry z okolí místa činu v Londýně

Video: Reuters/AP

Let's block ads! (Why?)

https://news.google.com/__i/rss/rd/articles/CBMiiAFodHRwczovL3d3dy5ub3Zpbmt5LmN6L3phaHJhbmljbmkvZXZyb3BhL2NsYW5lay90ZXJvcmlzdG92aS1zLW5vemktbmEtbG9uZG9uLWJyaWRnZS1zZS1wb3N0YXZpbC1pLXBvbHNreS1rdWNoYXItcy1uYXJ2YWxpbS1rbGVtLTQwMzA1NDc20gEA?oc=5

Bagikan Berita Ini

0 Response to "Teroristovi s noži na London Bridge se postavil i polský kuchař s narvalím klem - Novinky.cz"

Post a Comment

Powered by Blogger.