Search

Ze Sýrie vylétly čtyři rakety na Izrael. Podle SOHR přišla odveta - Novinky.cz

„Izraelská protivzdušná obrana zneškodnila čtyři střely vypálené ze Sýrie na izraelské území, když se v izraelských vesnicích na Golanech rozezněly poplašné sirény. Ani jedna ze střel v Izraeli cíl nezasáhla,” oznámila izraelská armáda.

Agentura AP uvedla, že kvůli raketovému útoku se rozezněly varovné sirény, což probudilo obyvatele. Kdo útočil, jasné není.

V noci na úterý byl také slyšet mohutný výbuch u letiště v Damašku, o kterém informovala syrská tisková agentura SANA. Není jasné, zda spolu oba incidenty souvisejí, jak ale napsal Ha´arec, izraelskou taktikou je na každý útok odpovídat rychle.

Exilová organizace SOHR, která monitoruje dění v Sýrii, uvedla, že pět raket zasáhlo oblasti jižně od Damašku, odkud byly rakety na Izrael vypáleny. Ruská agentura Sputnik uvedla s odvoláním na svůj zdroj v Sýrii, že střely byly vypálené z oblasti syrsko-libanonské hranice na Golanských výšinách a většinu se jich podařilo sestřelit

Izraelské útoky na Sýrii 

Izrael v posledním roce opakovaně ostřeloval oblasti jižně do Damašku, soustředil se na íránské jednotky a Íránem podporované milice, které pomáhají v syrské občanské válce silám prezidenta Bašára Asada. Vypálené rakety často letěly přes libanonský vzdušný prostor.

V minulosti už izraelská armáda útoky na Sýrii přiznala. Izrael v minulých měsících útočil na íránské cíle v Sýrii a minulý týden izraelská raketa dopadla na dům jednoho z vůdce palestinské radikální organizace Islámský džihád v Damašku. Byl to pokus o likvidaci vůdce organizace Akrama Adžúrího, avšak raketa zabila jen jeho syna.

Izraelský tisk informuje, že armáda v pondělí zahájila na severu Izraele bez předchozího ohlášení dvoudenní manévry. Účastní se jich velký počet vojáků s letadly a další technikou. Cílem je prověřit připravenost severního armádního okruhu.

Let's block ads! (Why?)

https://news.google.com/__i/rss/rd/articles/CBMiigFodHRwczovL3d3dy5ub3Zpbmt5LmN6L3phaHJhbmljbmkvYmxpemt5LWEtc3RyZWRuaS12eWNob2QvY2xhbmVrL3plLXN5cmllLXZ5bGV0bHktY3R5cmktcmFrZXR5LW5hLWl6cmFlbC1wb2RsZS1zb2hyLXByaXNsYS1vZHZldGEtNDAzMDQwOTfSAQA?oc=5

Bagikan Berita Ini

0 Response to "Ze Sýrie vylétly čtyři rakety na Izrael. Podle SOHR přišla odveta - Novinky.cz"

Post a Comment

Powered by Blogger.