Search

Zlodějům v Drážďanech stačilo k miliardové krádeži jednoduché nářadí - Novinky.cz

V budově byli před pondělní pátou hodinou ranní dva strážní. Při krádeži byl jeden na obchůzce, ale druhý viděl na záběru z kamery, že v klenotnici řádí dva zloději, o nichž v pondělí deník Bild napsal, že podle nahrávky byli malého vzrůstu. Policii musel strážný zavolat telefonem, protože v budově nebylo tlačítko alarmu. Oba strážní také proti zlodějům nezasahovali, protože nebyli ozbrojeni.

BEZ KOMENTÁŘE: Zloději ukradli v drážďanské klenotnici šperky za miliardu eur

Video: Reuters

Der Spiegel v bloku věnovaném krádeži v ranním přehledu událostí Die Lage zmiňuje, že stejně hrozné jako představa, že by cenná díla byla roztavena, protože jsou na volném trhu neprodejná, je i to, jak snadno se oba zloději do klenotnice dostali a že jim tomu stačilo obyčejné ruční nářadí. Nejprve přeřezali mříž na okně, kterým se dostali do budovy, a pak sekyrou rozbili bezpečnostní sklo u vitríny, sebrali cennosti a stejnou cestou se dostali zpět.

Autor bloku Philipp Wittrock ovšem zmiňuje, že vše měli dokonale načasované, jako tomu bývá při filmových loupežích, Vloupání bylo nahlášeno v 4:59 a už v 5:04 bylo posláno na místo činu první policejní auto, které tam dojelo v 5:08. To už ale byli zloději pryč. O vozidle Audi A6, kterým ujeli, měla policie informace v 5:05, jenomže zloději auto vyměnili za jiné a audi v garáži zapálili.

Klenotnice Zelená klenba v Drážďanech

Foto: Sebastian Kahnert, ČTK/AP

Zřejmě jim pomohlo vyřazení rozvodny pod Augustovým mostem, kde byl v té době nahlášen výpadek dodávek elektrické energie. Tím si mohli zajistit, aby se dostali oknem do budovy, aniž se spustil alarm.

Postup zlodějů je stejný, jako ve filmech o velkých loupežích starých půl století.

Let's block ads! (Why?)

https://news.google.com/__i/rss/rd/articles/CBMifWh0dHBzOi8vd3d3Lm5vdmlua3kuY3ovemFocmFuaWNuaS9ldnJvcGEvY2xhbmVrL3psb2RlanVtLXYtZHJhemRhbmVjaC1zdGFjaWxvLWstbWlsaWFyZG92ZS1rcmFkZXppLWplZG5vZHVjaGUtbmFyYWRpLTQwMzA0ODgz0gEA?oc=5

Bagikan Berita Ini

0 Response to "Zlodějům v Drážďanech stačilo k miliardové krádeži jednoduché nářadí - Novinky.cz"

Post a Comment

Powered by Blogger.