Search

Česko neuspělo se žalobou na EU kvůli omezení držení zbraní - Novinky.cz

Generální advokátka Soudního dvora Evropské unie Eleanor Sharpstonová doporučila už v dubnu, aby soud zamítl žalobu České republiky na směrnici, která zavádí přísnější pravidla pro držení a získávání střelných zbraní. „Soud by měl zamítnout žalobu ČR v plném rozsahu,“ uvedla tehdy.

Česká republika se v žalobě ze srpna 2017 domáhala zrušení směrnice zakazující některé poloautomatické zbraně či zásobníky. Podle české žaloby je směrnice diskriminační a zbytečně omezuje držitele legálních zbraní.

Brusel hájí novou právní úpravu zavedenou po teroristických útocích v Paříži snahou znemožnit či znesnadnit teroristům získávat poloautomatické zbraně. Obává se volného pohybu zbraní a opatření má za úkol předcházet kriminalitě.

Česká republika proti směrnici ostře vystupovala ještě před jejím předloňským schválením. Praha měla ve sporu podporu Maďarska a Polska. Druhou stranu sporu představují Evropský parlament a Rada Evropské unie podporované Evropskou komisí a Francií.

Let's block ads! (Why?)

https://news.google.com/__i/rss/rd/articles/CBMicWh0dHBzOi8vd3d3Lm5vdmlua3kuY3ovemFocmFuaWNuaS9ldnJvcGEvY2xhbmVrL2NyLW5ldXNwZWxhLXNlLXphbG9ib3UtbmEtZXUta3Z1bGktb21lemVuaS1kcnplbmktemJyYW5pLTQwMzA1NzMw0gEA?oc=5

Bagikan Berita Ini

0 Response to "Česko neuspělo se žalobou na EU kvůli omezení držení zbraní - Novinky.cz"

Post a Comment

Powered by Blogger.