Search

Džihádista z IS si jezdil do Vídně pro dávky a zdravotní péči. Rakousko mu sebralo občanství - Novinky.cz

„Každý, kdo se připojil k teroristické organizaci a účastnil se bojových operací Islámského státu, ztratil všechna práva vyplývající z rakouského občanství,“ prohlásil vídeňský starosta Michael Ludwig. Vedení metropole řeší dalších šest podobných případů.

Mezi džihádisty bojoval Azad G. zhruba rok. Když utrpěl střelné zranění nohy, ihned se vrátil do Vídně, kde se léčil a současně inkasoval ze systému sociální podporu. Za 14 měsíců, které v Rakousku strávil, si přišel na 12 400 euro (zhruba 322 400 korun), píše server Krone. Poté opět odcestoval do Sýrie.

Azada G. nakonec loni v březnu zajali kurdští vojáci. Bojovník tvrdil, že ho radikálové oklamali a on se chce vrátit zpět do Rakouska. Při prověřování jeho osoby se ale na povrch dostávaly podrobnější informace o jeho osobě.

Jeho jméno je na „černé listině“ rakouské armády. Poté, co se během základní vojenské služby naučil zacházet s útočnou puškou, jeho chování nadřízení vyhodnotili jako extrémně nebezpečné. Proto už nikdy nebyl povolán na cvičení, píše Krone.

Let's block ads! (Why?)

https://news.google.com/__i/rss/rd/articles/CBMilAFodHRwczovL3d3dy5ub3Zpbmt5LmN6L3phaHJhbmljbmkvZXZyb3BhL2NsYW5lay9kemloYWRpc3RhLXotaXMtc2ktamV6ZGlsLWRvLXZpZG5lLXByby1kYXZreS1hLXpkcmF2b3RuaS1wZWNpLXJha291c2tvLW11LXNlYnJhbG8tb2JjYW5zdHZpLTQwMzA2MDYz0gEA?oc=5

Bagikan Berita Ini

0 Response to "Džihádista z IS si jezdil do Vídně pro dávky a zdravotní péči. Rakousko mu sebralo občanství - Novinky.cz"

Post a Comment

Powered by Blogger.