Search

Respekt: Audit potvrdil Babišův střet zájmů - Respekt.cz

Finální verze prvního z evropských auditů, ve kterém Evropská komise prověřovala od začátku roku dotace pro Agrofert a střet zájmů Andreje Babiše, potvrdila závěry zveřejněné v předběžné zprávě už před půl rokem.

Premiér a šéf ANO Babiš je tím pádem podle Bruselu ve střetu zájmů. Skutečnost, že jako šéf vlády ovlivňuje dotační politiku a z ní skrze Agrofert zároveň sám profituje, je podle auditu v rozporu s unijními pravidly.

Finální dokument už dorazil tento týden do Prahy na ministerstvo pro místní rozvoj, o jeho obsahu ale zatím nikdo neinformoval. Fakt, že audit potvrdil střet zájmů a že pro Babiše nedopadl dobře, potvrdily během víkendu Respektu dva nezávislé zdroje obeznámené s průběhem řízení a obsahem dokumentu.

Podle jednoho ze zdrojů audit konstatuje, že souběh byznysu a politiky je podle komise v rozporu jak s evropským, tak s českým právem. To by mohlo znamenat zpochybnění dřívějších i budoucích dotací pro Agrofert, a to jak dotací z evropských fondů, tak nárok na peníze z českého rozpočtu.

Babiš a dotace: velké shrnutí v deseti otázkách a odpovědích

Let's block ads! (Why?)

https://news.google.com/__i/rss/rd/articles/CBMiSmh0dHBzOi8vd3d3LnJlc3Bla3QuY3ovcG9saXRpa2EvcmVzcGVrdC1hdWRpdC1wb3R2cmRpbC1iYWJpc3V2LXN0cmV0LXpham110gEA?oc=5

Bagikan Berita Ini

0 Response to "Respekt: Audit potvrdil Babišův střet zájmů - Respekt.cz"

Post a Comment

Powered by Blogger.