Search

U Nigérie unesli posádku supertankeru - Novinky.cz

„Děláme všechno pro to, abychom zajistili bezpečný návrat všech 19 členů posádky,” uvedl zástupce řeckého rejdařství Navios Tankers Management. Dodal, že na palubě 330 metrů dlouhé lodi vyrobené v roce 2010 zůstalo sedm členů posádky a loď ani náklad nebyly poškozeny. Uneseno bylo 18 Indů a Turek.

Lodní společnosti v uplynulých měsících upozorňovaly na rostoucí nebezpečí provázející plavbu Guinejským zálivem, zejména u Nigérie. Piráti se soustřeďují na únosy posádek, za které vyžadují výkupné, popřípadě kradou náklad.

Mezinárodní úřad pro námořní dopravu (IMB) v létě záliv u západního pobřeží Afriky označil za jednu z nejnebezpečnějších oblastí na světě, pokud jde o piráty. Podle úřadu se 73 procent všech únosů na moři odehraje právě v těchto rovníkových vodách, stejně jako 93 procent všech případů, kdy se piráti zmocní rukojmích.

Let's block ads! (Why?)

https://news.google.com/__i/rss/rd/articles/CBMiXGh0dHBzOi8vd3d3Lm5vdmlua3kuY3ovemFocmFuaWNuaS9zdmV0L2NsYW5lay91LW5pZ2VyaWUtdW5lc2xpLXBvc2Fka3Utc3VwZXJ0YW5rZXJ1LTQwMzA2MTEx0gEA?oc=5

Bagikan Berita Ini

0 Response to "U Nigérie unesli posádku supertankeru - Novinky.cz"

Post a Comment

Powered by Blogger.