Search

Komiksová Wakanda realitou? Zpěvák Akon vybuduje v Senegalu vlastní město - Novinky.cz

Zpěvák, který se podle svých webových stránek narodil v Senegalu a do Spojených států se přestěhoval v sedmi letech, dříve vysvětlil, že město vybuduje v několika fázích v průběhu deseti let. Přesná poloha města není známa, mělo by se ale nacházet v blízkosti mezinárodního letiště, napsal magazín Billboard.

Umělec rovněž slíbil, že město bude „opravdová Wakanda”, s odkazem na vyspělou fiktivní zemi ze světa komiksových superhrdinů společnosti Marvel, která ji umístila do subsaharské Afriky.

Akon City má získávat energii pouze z obnovitelných zdrojů a zcela fungovat na vlastní kryptoměně zvané AKoin. Při jejím představení před dvěma lety zpěvák uvedl, že kryptoměna by se mohla stát „zachráncem Afriky”.

Akon, který byl v prvním desetiletí 21. století několikrát nominován na cenu Grammy, se podle serveru CNN v současnosti věnuje spíše podnikatelské činnosti. S iniciativou Akon Lighting Africa například poskytuje solární energii africkým zemím.

Let's block ads! (Why?)

https://news.google.com/__i/rss/rd/articles/CBMif2h0dHBzOi8vd3d3Lm5vdmlua3kuY3ovemFocmFuaWNuaS9zdmV0L2NsYW5lay9rb21pa3NvdmEtd2FrYW5kYS1yZWFsaXRvdS16cGV2YWstYWtvbi12eWJ1ZHVqZS12LXNlbmVnYWx1LXZsYXN0bmktbWVzdG8tNDAzMTAwMDfSAQA?oc=5

Bagikan Berita Ini

0 Response to "Komiksová Wakanda realitou? Zpěvák Akon vybuduje v Senegalu vlastní město - Novinky.cz"

Post a Comment

Powered by Blogger.