Search

Na Filipínách natočili bouři v oblaku běsnícího vulkánu - Novinky.cz

„Otec mě požádal, abych to natočil, a tak jsem rychle popadl kameru a pořídil tohle časosběrné video,“ pochlubil se AP autor záběrů.

Sopka od neděle chrlí dým a popel, což si vyžádalo evakuaci tisíců lidí a přerušení provozu mezinárodního letiště v Manile. Podle agentury Reuters v pondělí ráno letiště provoz částečně obnovilo, ale počet povolených příletů bude omezen. Přednost dostanou odlety, aby se uvolnila letištní plocha.

Na 10 tisíc evakuovaných

Agentura AFP napsala, že v Manile zaznamenali několik zemětřesení. Město pokrývá popel z Taalu, vzdáleného zhruba 60 kilometrů od metropole. V pondělí ráno bylo v náhradních ubytovnách pro evakuované 10 tisíc lidí.

"Nemohli jsme spát, dům se třásl od večera. Nikdo z nás nespal, připravovali jsme se na odchod," řekla jedna z evakuovaných Lia Monteverdeová. Zavřené zůstanou v oblasti sopky školy, vládní úřady i burza.

Taal leží na hlavním filipínském ostrově Luzon v provincii Batangasje a je to druhá nejaktivnější sopka na Filipínách. Server stanice BBC píše, že v minulých 450 letech sopka vybuchla 34krát.

Let's block ads! (Why?)

https://news.google.com/__i/rss/rd/articles/CBMihAFodHRwczovL3d3dy5ub3Zpbmt5LmN6L3phaHJhbmljbmkvc3ZldC9jbGFuZWsvemFiZXJ5LWphay16LWF2ZW5nZXJzLW5hLWZpbGlwaW5hY2gtbmF0b2NpbGktYm91cmktdi1vYmxha3UtYmVzbmljaWhvLXZ1bGthbnUtNDAzMDk3ODjSAQA?oc=5

Bagikan Berita Ini

0 Response to "Na Filipínách natočili bouři v oblaku běsnícího vulkánu - Novinky.cz"

Post a Comment

Powered by Blogger.