Search

Na Slovensku koluje video, které má diskreditovat exprezidenta Kisku - Novinky.cz

Kiska kandiduje v nadcházejících volbách v čele nové strany Za lidi. Exprezident na sociální síti napsal, že za zveřejněním videa vidí mstu bývalého premiéra a předsedy strany Směr-sociální demokracie Roberta Fica za to, že ho jako prezident nechtěl jmenovat do funkce předsedy ústavního soudu. „Moc se bojí další prohry ve volbách, proto jsem dlouhodobě hlavní terčem Směru i v této předvolební kampani,“ reagoval Kiska.

Exprezident označil video za zinscenované „ve stylu Kočnera, který Fica nazýval šéf“. „Je to primitivní video dvou velmi špatných a nedůvěryhodných herců, které vyšetřuje policie za různé podvody. Oba mluví podle zjevně dopředu připraveného scénáře a je to až tragikomické. Zítra podávám trestní oznámení za křivé obvinění a pomluvu,“ reagoval Kiska.

Bývalý prezident tvrdí, že jednoho z mužů na videu vůbec nezná. „Mafiána Reichela (Milana Reichela, o němž se mluví jako o šéfovi popradského podsvětí, pozn. red.) jsem nikdy neviděl a nikdy jsem od něj nic nekupoval. Od Šuligy (popradský podnikatel Michal Šuliga, pozn. red) jsem kupoval pozemky na základě inzerátu, který jsem našel v roce 1999 v deníku Nový čas. Nikdy předtím jsem ho neviděl,“ tvrdí Kiska.

Pozemky koupil od realitní kanceláře

Kiska na Slovensku stanul před soudem právě kvůli spornému nákupu pozemků. Spor v první instanci prohrál. Pozemky podle svých slov koupil v dobré víře před 22 lety od realitní kanceláře. Později se ale ukázalo, že o pozemek podvodem přišel popradský zubař. Ten to zjistil až v roce 2013, protože jej pronajímal zemědělskému družstvu, a věc dal k soudu. Družstvo pozemek vydražilo s tím, že jeho majitel je neznámý.

Kiska nyní žádá zpět peníze za pozemek od lidí, kteří mu jej prodali.

Kiska porazil v prezidentských volbách v roce 2014 právě Fica a pak se ve funkci hlavy státu dostal opakovaně do sporu s tehdejším premiérem. Příští parlamentní volby se na Slovensku konají 29. února 2020.

Let's block ads! (Why?)

https://news.google.com/__i/rss/rd/articles/CBMifGh0dHBzOi8vd3d3Lm5vdmlua3kuY3ovemFocmFuaWNuaS9ldnJvcGEvY2xhbmVrL25hLXNsb3ZlbnNrdS1rb2x1amUtdmlkZW8ta3RlcmUtbWEtZGlza3JlZGl0b3ZhdC1leHByZXppZGVudGEta2lza3UtNDAzMTM0MjnSAQA?oc=5

Bagikan Berita Ini

0 Response to "Na Slovensku koluje video, které má diskreditovat exprezidenta Kisku - Novinky.cz"

Post a Comment

Powered by Blogger.