Search

Salvini může být souzen za zákaz vylodění migrantů, rozhodli zákonodárci - Novinky.cz

Senátor Salvini byl zbaven imunity, v procesu hrozí šéfovi krajně pravicové strany Liga až 15 let vězení a až osmiletý zákaz politické činnosti. Sám jakékoliv pochybení odmítá s soudu se nebojí.

„Jsem pyšný na to, co jsem udělal,” řekl Salvini novinářům před jednáním Senátu. „Naše ústava jasně říká, že ochrana vlasti je svatá povinnost italských občanů,” dodal s tím, že věří v nestrannost justice.

Salvini po nástupu do úřadu ministra vnitra v červnu 2018 prosadil přísnou protiimigrační politiku, kterou mnozí Italové vítali, protože jejich země se tehdy potýkala s masovou migrační vlnou z Afriky.

Uzavíráním přístavů si ale Salvini, který byl ministrem do loňského září, vysloužil kritiku, protože migranti prchající před násilím a bídou z Afriky museli trávit několik dní, někdy i týdnů na palubách lodí. Dřívější vylodění umožnil obvykle jen několika migrantům se zdravotními potížemi.

Salvini čelí obvinění kvůli nepovolení okamžitého vylodění migrantů ve více případech.

Rozhodnutí Senátu se týká kauzy, kterou má na starost soud v Katánii a v níž má být Salvini souzen kvůli případu z loňského července. Tehdy jako ministr vnitra nedovolil okamžité vylodění na 130 migrantů zachráněných ve vodách Středozemního moře. Kromě desítky z nich, včetně těhotné ženy a dětí, museli všichni čekat v přístavu na palubě lodi pobřežní stráže Gregoretti, než několik zemí EU slíbilo, že je převezmou.

Let's block ads! (Why?)

https://news.google.com/__i/rss/rd/articles/CBMigAFodHRwczovL3d3dy5ub3Zpbmt5LmN6L3phaHJhbmljbmkvZXZyb3BhL2NsYW5lay9zYWx2aW5pLW11emUtYnl0LXNvdXplbi16YS16YWthei12eWxvZGVuaS1taWdyYW50dS1yb3pob2RsaS16YWtvbm9kYXJjaS00MDMxMzI1M9IBAA?oc=5

Bagikan Berita Ini

0 Response to "Salvini může být souzen za zákaz vylodění migrantů, rozhodli zákonodárci - Novinky.cz"

Post a Comment

Powered by Blogger.