Search

Slovenští poslanci okupují řečnický pultík, vykázání ze sálu ignorovali - Novinky.cz

Poslankyně a poslanci, kteří obsadili řečnický pult, patří mezi nezařazené, ale hlásí se k mimoparlamentní koalici Progresivní Slovensko/Spolu. Danko komentoval neuposlechnutí vykázání ze sálu slovy: „V průběhu čtyř let se nestalo, aby to někdo nedodržel.“

Zmíněných šest poslanců se nakonec rozhodlo nocovat v jednacím sálu a nadále „okupovat“ řečnický pult, aby schůze parlamentu nemohla pokračovat ani ve středu.

Poslední únorový den se na Slovensku konají parlamentní volby a opozice nesouhlasí s tím, aby parlament jednal tak krátce před volbami o sociálních opatřeních za více než 800 milionů eur (19,8 miliardy Kč).

Vládní koalice chce na poslední chvíli zdvojnásobit dětské přídavky, zavést 13. důchod a zrušit dálniční známky pro osobní vozy do 3,5 tuny. Opozice to označila za volební korupci.

Let's block ads! (Why?)

https://news.google.com/__i/rss/rd/articles/CBMif2h0dHBzOi8vd3d3Lm5vdmlua3kuY3ovemFocmFuaWNuaS9ldnJvcGEvY2xhbmVrL3Nsb3ZlbnN0aS1wb3NsYW5jaS1va3VwdWppLXJlY25pY2t5LXB1bHRpay12eWthemFuaS16ZS1zYWx1LWlnbm9yb3ZhbGktNDAzMTM5MTPSAQA?oc=5

Bagikan Berita Ini

0 Response to "Slovenští poslanci okupují řečnický pultík, vykázání ze sálu ignorovali - Novinky.cz"

Post a Comment

Powered by Blogger.