Search

Srbové odvezli od maďarské hranice všechny migranty - Novinky.cz

Podle maďarských médií byli migranti převezeni pod policejním dohledem do uprchlického tábora Preševo.

U hranic se shromáždilo několik set migrantů, kteří chtěli do zemí EU. Od roku 2015, kdy vrcholila migrační krize, se na srbsko-maďarské hranice srotilo tak velké množství migrantů poprvé. Maďarská policie proto ve čtvrtek večer uzavřela  hraniční přechod Kelebia-Tompa.

„Mezi migranty jsou muži, ženy i děti. Všichni doufají, že se dostanou přes hranice,“ uvedla maďarská veřejnoprávní televize M1 ve čtvrtek večer.

„Na území Srbska se momentálně nachází asi 6000 migrantů,“ uvedla agentura MTI.

Minulý týden se pokusilo dostat ze Srbska na maďarské území asi 60 migrantů a zastavila je až varovná střelba do vzduchu na hraničním přechodu Horgoš-Röszke. Při incidentu byly zadrženy čtyři osoby. Ostatní se vrátily na srbské území.

V roce 2015 v období vrcholící migrační krize postavilo Maďarsko hraniční plot na hranicích se Srbskem. U bariéry neustále hlídkují maďarští policisté a vojáci.

Let's block ads! (Why?)

https://news.google.com/__i/rss/rd/articles/CBMifWh0dHBzOi8vd3d3Lm5vdmlua3kuY3ovemFocmFuaWNuaS9ldnJvcGEvY2xhbmVrL3NyYm92ZS1vZHZlemxpLW9kLW1hZGFyc2tlLWhyYW5pY2UtdnNlY2hueS1taWdyYW50eS1wcmVjaG9kLWplLXZvbG55LTQwMzEyNjI00gEA?oc=5

Bagikan Berita Ini

0 Response to "Srbové odvezli od maďarské hranice všechny migranty - Novinky.cz"

Post a Comment

Powered by Blogger.