Search

U soudu s obžalovanými z vraždy Kuciaka vypovídali experti Europolu - Novinky.cz

Experti Europolu a slovenští policisté, kteří byli k soudu předvoláni, se věnovali dešifrování zpráv ze zajištěných mobilních telefonů obžalovaných.

„Pokud by se veřejnost dozvěděla, jaké jsou metody a technologie Europolu a policie našeho státu, mohlo by dojít k maření zjišťování a objasňování trestné činnosti, a tím i k ohrožení prostoru bezpečnosti Evropské unie,“ odůvodnila tento krok Sabová.

Experti Europolu a slovenští policisté se podíleli například na dešifrování komunikace Kočnera přes aplikaci Threema. Podle dostupných informací našli experti v aplikaci Threema zprávy, které dokreslují plán zavraždit Kuciaka.

Podle prokurátora Juraje Novockého experti Europolu a slovenští policisté před senátem vysvětlovali také některé bezpečnostní techniky a jejich prozrazení by mohlo do budoucna pomáhat zločincům.

„Zpřístupnění těchto informací veřejnosti by mohlo ovlivnit bezpečnost vyšetřování závažné trestné činnosti, obzvláště kybernetické trestné činnosti,“ argumentoval prokurátor.

Některá slovenská média v této souvislosti poukazují na paradox, že v místnosti mohli zůstat obžalovaní Marian Kočner a Tomáš Szabó, kteří tak na rozdíl od veřejnosti a novinářů budou informováni o metodikách policistů.

„Domnívám se, že kriminální prostředí má i jiné možnosti, jak tyto informace získat,“ řekl Daniel Lipšic, právní zástupce Kuciakových rodičů.

Soud určil další termíny na 18. a 19. března, 15. a 16. dubna, 29. a 30. dubna 2020.

Let's block ads! (Why?)

https://news.google.com/__i/rss/rd/articles/CBMidWh0dHBzOi8vd3d3Lm5vdmlua3kuY3ovemFocmFuaWNuaS9jbGFuZWsvdS1zb3VkdS1zLW9iemFsb3ZhbnltaS16LXZyYXpkeS1rdWNpYWthLXZ5cG92aWRhbGktZXhwZXJ0aS1ldXJvcG9sdS00MDMxMjYxMtIBAA?oc=5

Bagikan Berita Ini

0 Response to "U soudu s obžalovanými z vraždy Kuciaka vypovídali experti Europolu - Novinky.cz"

Post a Comment

Powered by Blogger.