Search

U srbsko-maďarské hranice se srotily stovky migrantů, chtějí projít - Novinky.cz

„Mezi migranty jsou muži, ženy i děti. Všichni doufají, že se dostanou přes hranice,“ uvedla maďarská veřejnoprávní televize M1.

„Migranti nám řekli, že chtějí začít nový život v západní Evropě,“ řekla reportérka televize M1.

Skupina migrantů na srbsko-maďarské hranici

Foto: MTI

Agentura MTI upozornila, že tak velká skupina migrantů nedorazila na srbsko-maďarské hranice od roku 2015, kdy vrcholila migrační krize. Migranti drží v rukou transparenty s nápisy „Naše děti si zaslouží lepší život“ a „Jsme uprchlíci, nikoli zločinci“, „Naše dětí musejí dostat vzdělání” či „Moje rodina na mne čeká v Evropské unii”.

Maďarská policie uzavřela přechod Kelebia-Tompa

Foto: MTI

Minulé úterý se pokusilo dostat ze Srbska na maďarské území asi 60 migrantů a zastavila je až varovná střelba do vzduchu na hraničním přechodu Horgoš-Röszke. Při incidentu byli zadrženi čtyři lidé. Ostatní se vrátili na srbské území.

V roce 2015 v období vrcholící migrační krize postavilo Maďarsko hraniční plot na hranicích se Srbskem. U hraniční bariéry neustále hlídkují maďarští policisté a vojáci.

Let's block ads! (Why?)

https://news.google.com/__i/rss/rd/articles/CBMie2h0dHBzOi8vd3d3Lm5vdmlua3kuY3ovemFocmFuaWNuaS9ldnJvcGEvY2xhbmVrL3Utc3Jic2tvLW1hZGFyc2tlLWhyYW5pY2Utc2Utc3JvdGlseS1zdG92a3ktbWlncmFudHUtY2h0ZWppLXByb2ppdC00MDMxMjYwMNIBAA?oc=5

Bagikan Berita Ini

0 Response to "U srbsko-maďarské hranice se srotily stovky migrantů, chtějí projít - Novinky.cz"

Post a Comment

Powered by Blogger.