Search

Požár ve Vysokých Tatrách je pod kontrolou, informovali slovenští hasiči

BRATISLAVA Slovenští hasiči informovali, že se jim daří dostat pod kontrolu požár, který vypukl ve Vysokých Tatrách. Z okolí bylo vyvedeno na 1200 turistů. Požár, který ve čtvrtek propukl v těžko přístupném terénu poblíž osady Kežmarské Žľaby ve východní části Vysokých Tater. Příčina požáru, jenž podle ministerstva zemědělství už zachvátil více než 20 hektarů lesa, není známa, píší slovenská média. Turisty z turistických tras v této lokalitě evakuují horští záchranáři.

Na místě zasahuje 15 kusů hasičské techniky a 50 hasičů. Plameny zasáhly oblast s nejpřísnějším stupněm ochrany. Podle zprávy televize Markíza se oheň dále šíří i po hřebenech hor.

Požár vypukl poblíž osady Kežmarské Žľaby ve východní části Vysokých Tater.
Podle zprávy televize Markíza se oheň dále šíří i po hřebenech hor.

Hasiči se přímo k ohni zatím nemohou dostat, a jsou tak od požáru stovky metrů. Na místo byl proto povolán mimo jiné i vrtulník Mi-17 slovenského ministerstva obrany. Podle mluvčí ministerstva jsou také v pohotovosti vojáci.

V oblasti podle serveru Pravda probíhá evakuace všech turistů z turistických tras, které do bezpečí mají odvést horští záchranáři. Ministerstvo zemědělství na svých facebookových stránkách vyzvalo turisty a letecké sportovce, aby se vyhnuli požáru v okolí Tatranské Kotliny a Kežmarských Žľabů a turistických tras ve směru na chatu Plesnivec a v dolině Sedmi pramenů.

Let's block ads! (Why?)

https://www.lidovky.cz/pozar-ve-vysokych-tatrach-je-pod-kontrolou-informovali-slovensti-hasici-1lm-/zpravy-svet.aspx?c=A180503_160556_ln_zahranici_ele

Bagikan Berita Ini

0 Response to "Požár ve Vysokých Tatrách je pod kontrolou, informovali slovenští hasiči"

Post a Comment

Powered by Blogger.