Search

Masakr v krymské škole má další oběť. V nemocnici zemřela těžce zraněná dívka

Počet mrtvých po středeční střelbě a výbuchu ve škole v Kerči na poloostrově Krymu vzrostl na 21, včetně útočníka, informovala ve čtvrtek ruská agentura TASS s odvoláním na zdravotníky. Podle nich zemřela jedna ze zraněných studentek. Raněných jsou více než čtyři desítky.

včera 10:44

SDÍLEJ:

„Zemřela dívka. Mrtvých je tak 21,“ uvedl podle ruské agentury TASS nejmenovaný lékař. Údaj o 21 mrtvých mezitím podle agentury Interfax potvrdilo i ministerstvo zdravotnictví.

Na seznamu obětí se nachází patnáct studentů – konkrétně deset chlapců a pět dívek. Nejmladší z nich se narodil v roce 2003, informovala agentura TASS. V nemocnicích celkem zůstává 43 pacientů - stav 33 raněných je považován za středně závažný, sedm jich je v krajně vážném stavu a tři ve vážném.

K incidentu došlo ve středu odpoledne na polytechnické střední škole, která se nachází ve městě Kerč na Krymu, když osmnáctiletý Vladislav Rosljakov, posluchač posledního ročníku, spustil v budově školy palbu a následně spáchal sebevraždu. Po střelbě následoval výbuch podomácku zhotovené bomby naplněné hřebíky a šrouby, ke kterému došlo ve školní jídelně.

Poté, co vyšlo najevo, že všechny oběti podlehly střelným zraněním, překvalifikovaly ruské bezpečností úřady středeční útok z teroristického činu na masovou vraždu. Krym po incidentu vyhlásil třídenní smutek. Mezitím ruský prezident Vladimir Putin vyjádřil rodinám obětí upřímnou soustrast a nařídil ministerstvu zdravotnictví i dalším orgánům, aby jim poskytly nezbytnou pomoc.

Šéf správy anektovaného poloostrova Sergej Aksjonov oznámil, že rodiny obětí dostanou pomoc ve výši jednoho milionu rublu (asi 340 tisíc korun), rodiny zraněných po půl milionu.

Město Kerč se nachází u Kerčské úžiny, kde Rusové letos v květnu s velikou slávou otevřeli most spojující okupovaný poloostrov s ruskou pevninou.

Autor: Tereza Polaczyková

Let's block ads! (Why?)

https://www.denik.cz/ze_sveta/urady-identifikovaly-obeti-krymskeho-masakru-zemrelo-14-studentu-20181018.html

Bagikan Berita Ini

0 Response to "Masakr v krymské škole má další oběť. V nemocnici zemřela těžce zraněná dívka"

Post a Comment

Powered by Blogger.