Search

Sdílíme vizi, že Evropa bude sjednocená, řekl Macron v Bratislavě

Slovenský prezident uvítal, že Bratislava je prvním městem ve střední Evropě, které Emmanuel Macron ve funkci navštívil. Společnému jednání podle očenávání dominovalo téma Evropské unie, její problémy a vývoj do budoucna. Právě Macron se ohledně budoucí podoby EU silně angažuje. „Je silný, má silnou vizi o tom, jak má EU vypadat. Je lídrem v EU, pojmenovává problémy přímo a navrhuje řešení,“ pochválil Kiska svého francouzského partnera.

Macron připomněl společnou minulost a roli Francie při vzniku Československa. Společnou cestu a vize Paříže a Bratislavy vidí i dnes. „Na rozpor mezi východem a západem nevěřím. Nevěřím, že existuje rozpor mezi starými a novými zeměmi v EU. Je to otázka osobního zapojení. Evropa neznamená pouze zeměpis a historii, ale také ambici a vůli. V tomto ohledu je Slovenská republika skvělým případem. Rozhodli jste se být v srdci evropského dobrodružství. To znamená, že tomu věříte,“ řekl s odkazem na zapojení Slovenska do eurozóny nebo schengenského prostoru.

Let's block ads! (Why?)

https://ct24.ceskatelevize.cz/svet/2633807-macronova-cesko-slovenska-mise-pripominka-historie-ale-hlavne-jednani-o-budoucnosti

Bagikan Berita Ini

0 Response to "Sdílíme vizi, že Evropa bude sjednocená, řekl Macron v Bratislavě"

Post a Comment

Powered by Blogger.