Search

V Afghánistánu padl při útoku na vozidlo české jednotky další voják, dva byli zraněni

Zranění vojáci byli letecky transportováni do vojenské nemocnice na základně Bagrám a jsou mimo ohrožení života.

Kábul / Praha - Při útoku na vozidlo české jednotky na základně Shindand v afghánské provincii Herát dnes padl jeden český voják a další dva byli zraněni. Oznámilo to v tiskové zprávě ministerstvo obrany.

Podle informací z ministerstva došlo k útoku dnes okolo 11.20 hodin našeho času. Jeden voják, rtn. T. P., padl a další dva vojáci 1. jednotky podpory a vlivu (PaV) byli zraněni.

Vojákům byla na místě poskytnuta první pomoc a následně byli letecky transportováni do vojenské nemocnice na základně Bagrám. Zranění vojáci jsou mimo ohrožení života.

Rodiny vojáků byly informovány. K dispozici jsou jim vojenští psychologové.

Na základě navýšení mandátu pro mise, schváleného Parlamentem České republiky v červnu letošního roku, působí české jednotky kromě Bagrámu a Kábulu také v provinciích Herát a Lógar, kde pomáhají s výcvikem afghánských ozbrojených složek.

Dnešní útok přišel necelý týden po atentátu na kolonu koaličních vozidel nedaleko základny Bagrám, při kterém bylo minulý týden ve středu zraněno pět českých vojáků, jeden z nich vážně. Těžce zraněný byl v Afghánistánu dvakrát operován, do České republiky by měl být převezen na konci tohoto týdne.

Ministr obrany Lubomír Metnar a náčelník Generálního štábu AČR generálporučík Aleš Opata vystoupí zítra ráno v souvislosti s útokem na společné tiskové konferenci.

Video: Čechy v Afghánistánu neochráníme sezením s rukama v klíně

Jako Česká republika nadále zůstáváme součástí koalice, naši vojáci odvedli skvělou práci, říká ministr obrany Lubomír Metnar. | Video: DVTV |  15:07

Let's block ads! (Why?)

https://zpravy.aktualne.cz/zahranici/v-afghanistanu-padl-dalsi-cesky-vojak-dva-byli-zraneni/r~39b7b688d62d11e8b3e20cc47ab5f122/

Bagikan Berita Ini

0 Response to "V Afghánistánu padl při útoku na vozidlo české jednotky další voják, dva byli zraněni"

Post a Comment

Powered by Blogger.