Search

Indická policie se snaží získat tělo Američana zabitého domorodým kmenem

Experti indické policie a antropologové se snaží získat tělo amerického misionářek, kterého minulý týden pravděpodobně zabili příslušníci izolovaného domorodého kmene Sentinelců na odlehlém ostrově v Bengálském zálivu. V sobotu o tom s odvoláním na místní úřady informovala agentura DPA.

dnes 18:21

SDÍLEJ:

Amerického misionáře Johna Allena Chaua zabil kmen, který chtěl obrátit na křesťanství.Foto: John Allen Chau/instagram.com

Sedmadvacetiletý John Allen Chau byl podle policie zabit 17. listopadu na ostrově Severní Sentinel, který je součástí indického souostroví Andamany a Nikobary.

Ostrov je obydlen domorodým kmenem Sentinelci, kteří jsou na úrovni doby kamenné a nejsou dotčeni moderní civilizací.  Stykům s cizinci se usilovně brání a střílí po nich luky a šípy. Indická vláda návštěvy ostrova přísně zakazuje.

Chauovy deníky naznačují, že chtěl obrátit kmen na křesťanství, řekl agentuře DPA policejní zdroje. Zpráva, kterou jeho rodina zveřejnila na Instagramu, ho pak popisuje jako zapáleného misionáře, který měl s kmenem jen ty nejčistší úmysly.

Policie vše konzultuje s antropology

Policie zatkla sedm lidí včetně rybářů, kteří muži pomohli dostat se na ostrov a podali svědectví o jeho konci. Dva z těchto mužů doprovázeli tým složený s policistů, úředníků správy lesů, kmenové sociální služby a pobřežní stráže, kteří v pátek podnikli již druhou expedici na ostrov Serní Sentinel, aby zde vyšetřili zabití Američana.

„Policejní důstojníci diskutují s odborníky z indického antropologického průzkumu, aby pochopili zvyky domorodého kmene Sentinelců. Snaží se přijít na způsob, jak získat tělo sedmadvacetiletého Američana,“ řekl policejní mluvčí Jatin Narwal.

Autor: Pavel Škopek

Let's block ads! (Why?)

https://www.denik.cz/ze_sveta/indicka-policie-se-snazi-ziskat-telo-americana-zabiteho-domorodym-kmenem-20181124.html

Bagikan Berita Ini

0 Response to "Indická policie se snaží získat tělo Američana zabitého domorodým kmenem"

Post a Comment

Powered by Blogger.