Search

Jedenáct mrtvých a mnoho zraněných po střelbě v baru v Kalifornii

„Když policisté dorazili na místo, slyšeli střelbu. Byla to situace s aktivním střelcem,“ řekl podle BBC mluvčí šerifa okresu Ventura Eric Buschow.

„Vstoupili na místo, bylo tam několik mrtvých, několik zraněných, mezi nimi je jeden ze zástupců šerifa, který zasahoval na základě telefonátu na tísňovou linku, stejně jako střelec,“ dodal.

Počet obětí a zraněných nebyl dlouho znám a zprávy si protiřečily. Poslední zprávy hovoří o 12 až 13 mrtvých.

Lidé poblíž kalifornského baru, kde zaútočil střelec

Lidé poblíž kalifornského baru, kde zaútočil střelec

FOTO: Mark J. Terrill, ČTK/AP

Střílelo v podniku Borderline Bar & Grill, kde bylo dvě stě hostů. Vypáleno bylo asi třicet ran.

Hasiči na svém twitterovém účtu uvedli na začátku zásahu: „Pokračující incident s aktivním střelcem v městě Thousand Oaks. Prosím zdržujte se mimo oblast. Hlášeno více zraněných. Detaily se stále upřesňují. Jsou potřeba další sanitky."

Podle televize KABC se začalo střílet tři čtvrtě hodiny před půlnocí místního času. V baru se konala kolejní noc. Poblíž je studentská ubytovna.

Střelba v kalifornském baru

Střelba v kalifornském baru

FOTO: ČTK/AP

Podle svědka Johna Hedge vešel muž v černém k hlavnímu vchodu, vypálil na ochranku, hodil do baru dýmovnici a začal střílet.

„Byl jsem u hlavního vchodu a mluvil se svým otčímem. Uslyšel jsem silné rány. Bum, bum, bum. Byly tři nebo čtyři. Praštil jsem s sebou o zem. Podíval jsem se, sekuriťák byl mrtvý. Tedy, nechci říct, že byl mrtvý, ale byl postřelený. Byl na zemi. Střelec házel všude kouřové granáty. Viděl jsme ho mířit na pokladnu. Pokračoval ve střelbě. Utekl jsem předními dveřmi,“ dodal další svědek.


Let's block ads! (Why?)

https://www.novinky.cz/zahranicni/amerika/488545-jedenact-mrtvych-a-mnoho-zranenych-po-strelbe-v-baru-v-kalifornii.html

Bagikan Berita Ini

0 Response to "Jedenáct mrtvých a mnoho zraněných po střelbě v baru v Kalifornii"

Post a Comment

Powered by Blogger.