Search

Macrone odstup, hřímají Francouzi. Nechtějí vyšší daně z pohonných hmot

Tváří tvář neústupnosti vlády prezidenta Emmanuela Macrona spouští v sobotu hnutí „žlutých vest“ druhou fázi protestů proti plánovanému zvýšení daní z pohonných hmot od Nového roku. 

V centru Paříže se v sobotu čekají desetitisíce demonstrantů. Minulou sobotu se demonstrací a silničních blokád zúčastnilo na tři sta tisíc lidí.

Kromě Paříže se protesty konají v sobotu také v regionech. Například na dálnici u Angers na západě země protestující zpomalují dopravu na „hlemýždí“ tempo.

 „Jeďte, je to zdarma. Zaplatí Macron,“ vybízela motoristy asi stovka demonstrantů, kteří u Laval otevřeli mýtnici, kde se jinak platí poplatky za jízdu po dálnici. Asi šedesát žlutých vest demonstruje před prefekturou ve městě Aurillac, vypočítal Le Parisien na svém webu.

Francouzská policie se v pátek musela vypořádat také s mužem ozbrojeným ručním granátem, který se domáhal přijetí demonstrantů u francouzského prezidenta Emmanuela Macrona. Podle médií se drama odehrálo na parkovišti nákupního střediska v Angers na západě Francie. Pětačtyřicetiletý muž se nakonec sám vzdal policii těsně před půlnocí.

Let's block ads! (Why?)

https://zpravy.idnes.cz/francie-pariz-protest-cena-pohonnych-hmot-palivo-champs-elysees-zlute-vesty-1we-/zahranicni.aspx?c=A181124_111939_zahranicni_dtt

Bagikan Berita Ini

0 Response to "Macrone odstup, hřímají Francouzi. Nechtějí vyšší daně z pohonných hmot"

Post a Comment

Powered by Blogger.