Search

Papež František v poselství vyzval k bratrství všech národů a náboženství - iDNES.cz

„Doufám, že Izraelci a Palestinci obnoví jednání a vydají se na cestu míru, která ukončí konflikt, jež trvá více než 70 let,“ prohlásil papež z balkonu baziliky svatého Petra ve Vatikánu.

Mezinárodní společenství papež vyzval, aby urychleně dospělo k politickému řešení války v Sýrii, jež umožní návrat syrských uprchlíků do vlasti a život v míru.

Papež také vyjádřil naději, že příměří uzavřené v prosinci v Jemenu ukončí v zemi válku a hladomor a přinese úlevu tamním dětem.

Vzpomněl i na mnoho Afričanů, kteří potřebují humanitární pomoc a potravinové zabezpečení i klid zbraní na celém kontinentu.

Pontifex neopomněl ani další neklidné oblasti, jako je Korejský poloostrov, Venezuela, Nikaragua či Ukrajina, a vyslovil přání na zlepšení podmínek mnohdy utiskovaných křesťanských menšin.

Už v pondělí papež pronesl tradiční poselství během vánoční mše. „Lidé se stali chamtivými a nenasytnými. Shromažďování a vlastnění věcí se pro mnohé zdá být smyslem života,“ řekla v chrámu svatého Petra v Římě hlava katolické církve, známá svým zasazováním se za chudé a vyděděné.

Let's block ads! (Why?)

https://zpravy.idnes.cz/papez-frantisek-poselstvi-vatikan-dt5-/zahranicni.aspx?c=A181225_114616_zahranicni_jn

Bagikan Berita Ini

0 Response to "Papež František v poselství vyzval k bratrství všech národů a náboženství - iDNES.cz"

Post a Comment

Powered by Blogger.