Search

Výbuch v domě na Uralu: Mrtvých už je osm, 36 lidí se pohřešuje - Novinky.cz

Za příčinu neštěstí je předběžně považována exploze plynu. Podobné případy nejsou v Rusku podle médií vzácné. Často souvisejí s porušováním bezpečnostních předpisů či se špatnou údržbou plynových rozvodů.

Z trosek desetipatrového domu se záchranářům podařilo vyprostit pět živých lidí, mezi nimi jedno dítě. Všichni byli s různými poraněními odvezeni do nemocnice.

 trosek desetipatrového domu se záchranářům podařilo vyprostit pět živých lidí, mezi nimi jedno dítě.

Z trosek desetipatrového domu se záchranářům podařilo vyprostit pět živých lidí, mezi nimi jedno dítě.

FOTO: Maxim Shmakov, ČTK/AP

Ruská ministryně zdravotnictví Veronika Skvorcovová vyjádřila obavy o nezvěstné, pokud se je za nynějšího mrazivého počasí nepodaří rychle najít. V pondělí i dnes se teploty v Magnitogorsku blížily k minus dvaceti stupňům Celsia a přes noc klesly pod tuto hranici.

Úřady povolaly na místo stovky záchranářů, kteří mimo jiné evakuovali obyvatele sousedních budov, jejichž statika je ohrožena.

Ruská ministryně zdravotnictví Veronika Skvorcovová vyjádřila obavy o nezvěstné, pokud se je za nynějšího mrazivého počasí nepodaří rychle najít.

Ministryně zdravotnictví Skvorcovová vyjádřila obavy o nezvěstné, pokud se je za  mrazivého počasí nepodaří rychle najít.

FOTO: Maxim Shmakov, ČTK/AP

Úřady podle agentury Interfax kvůli magnitogorskému výbuchu zahájily trestní řízení pro zavinění smrti z nedbalosti.

V Magnitogorsku, který má více než 415 tisíc obyvatel a leží přibližně 1400 kilometrů východně od Moskvy, vyhlásil gubernátor Boris Dubrovskij hned v pondělí stav nouze.

Let's block ads! (Why?)

https://www.novinky.cz/zahranicni/493218-vybuch-v-dome-na-uralu-mrtvych-uz-je-osm-36-lidi-se-pohresuje.html

Bagikan Berita Ini

0 Response to "Výbuch v domě na Uralu: Mrtvých už je osm, 36 lidí se pohřešuje - Novinky.cz"

Post a Comment

Powered by Blogger.