Search

Incident v centru Londýna: Policie zastřelila muže, který útočil nožem na mostě - Aktuálně.cz

Policie a záchranáři zasahovali v pátek odpoledne v centru Londýna u incidentu na mostě London Bridge. Podle britských médií neznámý muž útočil na lidi nožem, ozbrojené jednotky zastřelily jednoho muže. S odvoláním na policejní zdroje o tom informovala televize Sky News.

Střelba na London bridge | Video: Reuters

Policie podrobnosti o zastřeleném zatím nezveřejnila. Informaci o zastřeleném úřady zatím nekomentovaly. O události na mostě sdělila, že to byl útok nožem a že je několik zraněných, ale že pozadí je stále nejasné, proto z preventivních důvodů postupuje jako v případě teroristického činu. Britský deník The Guardian informoval o pěti zraněných. 

"Policie jednoho člověka zastřelila. Jakmile to bude možné, poskytneme další podrobnosti," oznámila londýnská policie. Zároveň vyzvala obyvatele, aby se k místu nepřibližovali. "Pokud jste v blízkosti události, poslouchejte příkazy jakéhokoli policisty na místě," dodala.

Na Twitteru se mezitím objevily snímky člověka bezvládně ležícího na chodníku a také několik videí, na nichž zasahující policisté střílejí na muže na zemi, kterého se předtím pokoušela přemoci skupina lidí.

BBC zveřejnila informaci svého reportéra, podle kterého několik mužů zaútočilo na jiného muže. Hlášena byla také střelba. Na fotografiích zveřejněných na Twitteru je vidět nákladní vůz, který stojí napříč jízdními pruhy.

Na místě jsou vedle policistů přítomni i zdravotníci a hasiči. Přilehlá stanice London Bridge byla uzavřena. 

Britský premiér Boris Johnson již policii za zásah poděkoval. Ministr vnitra Sajid Javid sdělil, že ho událost velmi znepokojila. Londýnský starosta Sadiq Khan uvedl, že je v úzkém kontaktu s šéfem metropolitní policie.

London Bridge přes Temži spojuje londýnské části City a Southwark. Most se v červnu 2017 stal dějištěm teroristického útoku, který si zde a také v několik set metrů vzdálené čtvrti Borough Market vyžádal osm obětí, zahynuli také tři útočníci a dalších takřka padesát lidí utrpělo zranění.

Let's block ads! (Why?)

https://news.google.com/__i/rss/rd/articles/CBMihAFodHRwczovL3pwcmF2eS5ha3R1YWxuZS5jei96YWhyYW5pY2kvc3RyZWxiYS1uYS1sb25kb24tYnJpZGdlLXotbW9zdHUtdi1jZW50cnUtYnJpdHNrZS1tZXRyb3BvbGUvcn5kMDQ3YTU0ZTEyYjQxMWVhODc3NmFjMWY2YjIyMGVlOC_SAQA?oc=5

Bagikan Berita Ini

0 Response to "Incident v centru Londýna: Policie zastřelila muže, který útočil nožem na mostě - Aktuálně.cz"

Post a Comment

Powered by Blogger.